Affane lånas ut till Örgryte: ”Ett enkelt val”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Amin Affane har fått begränsat med speltid i Blåvitt under 2019.
Nu lånas mittfältaren ut till Superettanklubben Örgryte.
– Jag är väldigt laddad inför den här utmaningen, säger Affane till Öis hemsida.


Annons från Unibet:


Amin Affane kom till IFK Göteborg inför 2018. Det har hittills blivit 48 a-lagsmatcher för mittfältaren – men allt färre under 2019.
Nu lånas han ut till Örgryte som för närvarande slåss i toppen av Superettan och jagar ett allsvenskt kontrakt 2020.
– Amin har inte fått önskvärd speltid för egen del under en längre period och vi hoppas givetvis att det här ska gagna hans fortsatta fotbollskarriär och därmed i förlängningen IFK Göteborg, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson till klubbens hemsida.

När Nya Blåvitt når ut till sportchef Kennet Andersson berättar han att det inte är någon option i lånet, utan att Affane återvänder till Blåvitt efter höstsäsongen.

Affane gör sin första träning med Öis i morgon onsdag och är spelklar till lördagens drabbning mot serieledarna Mjällby AIF hemma på Gamla Ullevi. Mittfältaren kommer att bära nummer 24 på ryggen.
– Jag är väldigt laddad inför den här utmaningen och att få komma till ÖIS. Jag var uppe och pratade med Thomas (Askebrand) och det kände väldigt bra, det var ett enkelt val. Nu vill jag komma in med energi och hjälpa till att ta ÖIS till Allsvenskan. Det ska bli riktigt kul, säger Affane till Öis hemsida.