Alhassan Yusuf: ”Göteborg känns som hemma för mig”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Alhassan Yusuf skrev på ett kontrakt med IFK Göteborg över 2+2 år. Något som har oroat en hel del supportrar.
Men som GP igår kunde rapportera, är optionen i kontraktet borttaget – och varit så under en längre tid.
– Det känns som ett bra val att stanna här för att spela mer och utvecklas, säger Hasse till Nya Blåvitt.


Annons från Unibet:


När Alhassan Yusuf skrev på för IFK Göteborg skrev man ett avtal som sträckte sig över 2+2 år. Optionen i kontraktet har oroat en hel del supportrar, som har varit rädda att Hasse ska lämna på free transfer. Men som GP igår kunde rapportera, är optionen i kontraktet borttaget, vilket betyder att Hasse har ett rent kontrakt med Blåvitt till 2022. Detta gjordes dock redan inför säsongen, vilket överraskade de flesta.

Nya Blåvitt åkte därför upp till Kamratgården för en pratstund med Hasse efter fredagens träningspass.
– Det känns bra eftersom vi har gjort en bra säsong hittills och Göteborg känns som hemma för mig nu. Det känns som ett bra val att stanna här för att spela mer och utvecklas, så får vi se vad som händer efter det, säger han.

”Alltid kul att spela”

Alhassan Yusuf skrev A-lagskontrakt med Blåvitt sommaren 2018. Men någon speltid blev det inte mycket av under hösten, där han endast fick ett inhopp i Allsvenskan. Desto mer har det blivit i år. När Giorgi Kharaishvili var avstängd hemma mot Helsingborg fick ”Hasse” chansen från start, och som han tog den. Sedan 3-1-segern mot Helsingborg har hans namn varit cementerat i den blåvita elvan.
– Jag har väntat på den här möjligheten länge, och tillslut fick jag den. Då tog jag den, säger Hasse och fortsätter:
– Det är alltid kul att spela matcher så jag mår väldigt bra nu.

Samtidigt som Hasse gör succé i Allsvenskan, är den nigerianska fotbollsakademin Tiki Taka på plats i Göteborg och spelar Gothia Cup. Det var precis så chefscout Olle Sultan fick upp ögonen för Hasse under Gothia Cup 2017. I veckan har han varit på plats och hejat på sitt gamla lag.
– Jadå, jag hejar på dem varje match. Jag känner några av killarna i laget så jag har hängt en del med dem här i stan under veckan, säger Yusuf.
Finns det en ny Hasse i laget?
– Jag hoppas det!
Stämmer det att du gav bort fotbollsskor till spelarna i laget?
– Ja, det är mitt sätt att ge tillbaka. Jag minns själv hur det var. För dem är ett par fotbollsskor något de kommer att minnas för alltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.