Änglahjälpen imponerar: ”Vi vill ha med fler i vår gemenskap”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Rasmus Forsström är för många blåvita ett bekant ansikte från olika sammanhang. I dag är han bland annat en av flera bakom restaurang Olivedal. Men han är också hjärnan bakom projektet Änglahjälpen som lockar fler människor till våra läktare.
– Vissa får nya förebilder och vissa är bara helt blown away av en helt ny upplevelse, säger han till Nya Blåvitt.

Under 2018 introducerades ett nytt projekt på den blåvita ideella marknaden. Rasmus Forsström grundade Änglahjälpen i syfte av att locka fler, och framförallt nya människor till att se på IFK Göteborg på plats. Med flera bollar i luften har Änglahjälpen inte alls fått den tid den förtjänar 2019, men nu är Rasmus Forsström igång igen.
– Det känns riktigt inspirerande att få till en sån här härlig avslutning och pånyttfödsel av Änglahjälpen. Det känns dock inte bra att aktivitet varit så låg under hösten och vintern. Allt jobb med Restaurang Olivedal samt att det naturliga intresset kring IFK inte riktigt fanns gjorde att inte orkade starta motorn. Det fanns liksom inte plats i hjärnan för mig att ha ansvar för att det ska skötas på sättet det förtjänar, säger han.

När IFK Göteborg tar emot Örebro under lördagen har Rasmus köpt totalt 686 biljetter till nya supportrar som ska få se matchen på plats. En imponerande insats från såväl Änglahjälpen, som de bidragande supportrarna.
– 686 är så fruktansvärt många människor. Man kan nästan inte ta in att så många ska få uppleva IFK Göteborg via ett projekt som Änglahjälpen. Att te.x över 180 elever, föräldrar och pedagoger på en skola i norra Göteborg ska få gå på match på detta sätt. Vilka ringar det kommer ge på vattnet! Tänk vilken bild av IFK Göteborg och svensk fotboll de får när de har blivit bjudna av oss supportrar för att vi vill ha med fler i vår gemenskap, säger Rasmus och berättar om responsen han har fått hittills:
– De som hört av har varit tacksamma att det är igång igen. Folk har med all rätta ställt frågor om aktiviteten. Många har donerat flera hundra och ibland tusentals kronor och vill att deras pengar ska användas.


Utöver att bidra ekonomiskt, kan man hjälpa Änglahjälpen på andra sätt?
– Sprid ordet. Ta med dina elever på match om du är blåvit lärare. Jag själv tog med mina elever på derbyt på Gamla Ullevi 2018. Det är något som är en extremt rolig sak för många. Det är något som kan vara riktigt roligt för en klass. Vissa fick känna sig lite häftiga och världsvana då de är på match ofta, vissa får nya förebilder och vissa är bara helt blown away av en helt ny upplevelse.

Vad är ditt mål för 2019?
– Nästa mål är att bygga upp lite kapital under sommaren för att kunna göra en stor ”terminsstart”-satsning. Sedan tar vi det där efter, avslutar han.