Asbaghi missnöjd efter förlusten: ”En match med två ansikten”

IFK Göteborg förlorade genrepet inför den stundande tävlingssäsongen som drar igång nästa helg mot Västerås.
Dagens motstånd, Louletano, vände 0-1 till seger 2-1 genom två snabba mål i den andra halvleken.
Poya Asbaghi, var missnöjd med lagets andra halvlek.
– Där behöver vi bli bättre, säger han efter matchen. 

IFK Göteborg spelade snabbt, kreativt och höll uppe ett bra presspel. I 45 minuter. I den andra halvleken föll laget tillbaka, och tappade 1-0-ledningen till förlust, mot portugisiska Louletano.
– Det är en match med två ansikten. Första halvlek är bra från våran sida. Vi är det laget som styr och ställer, vi är det laget som skapar målchanserna, vi är det laget som gör 1-0 och vi har bud på mer, säger Poya Asbaghi efter matchen och fortsätter:

– Vi gick in i halvtid och var rätt nöjda. Sa inte så mycket, utan tryckte snarare på att fortsätta göra vissa saker. Men sen är det bara erkänna. Andra halvlek var dålig. Den är vi riktigt riktigt besvikna över. Det är inte första gången som vi gör byten, och sedan på grund av det tappar våra positioner på en hörna. Det hände tillexempel mot Djurgården hemma i Allsvenskan.

Poya utvecklar.

– Där behöver vi bli bättre. Men samtidigt så går det några sekunder efter och så tappar vi plötsligt bollen i backlinjen och har 2-1. Därifrån kan man välja att rycka upp sig och ta tag i matchen igen, men det tycker jag inte att vi gör. Även om vi skapar en del chanser i boxen, så förväntar jag mig mycket mer än så. Vi ska kunna skapa tillräckligt för att vända på matchen. Men det gör vi inte. Det är dålig kvalité överlag. Dålig teknisk förmåga och dåligt beslutsfattande. En icke godkänd halvlek på många sätt.

IFK Göteborg har spelat fyra träningsmatcher och ännu inte vunnit någon. Nästa vecka drar tävlingssäsongen igång när man tar emot Västerås i svenska cupen. Men Poya Asbaghi, är inte orolig.
– Matchen mot Helsingborg var en riktigt bra prestation. Första halvlek i dag var en riktigt bra prestation. Hade vi inte gjort dem hade man såklart varit mer oroad. Det gör mig rätt lugn. Men vi vill såklart vinna och skapa det självförtroendet som man får av att vinna. Det räcker liksom inte bara med bra prestationer för att bygga det självförtroendet. Det är klart att vi gärna hade gått in i tävlingssäsongen med en seger i ryggen. Nu får vi istället se till att vinna mot Västerås för att få det självförtroendet. Då är det här glömt.

Det var en väldigt intensiv match, var ni beredda på det?
– Jag tror det kom som en chock för många spelare. De smällde på rejält, nu fick vi Emil Holm skadad, men förutom just den situationen klev de in betydligt hårdare i närkamperna än vad man är van vid i Allsvenskan. När det blir så i en träningsmatch är det lätt för spelarna att nästan bli lite försiktiga. Det var många spelare som undvek att möta boll i andra halvlek, vilket också bidrog till ett väldigt stillastående spel, säger Asbaghi och fortsätter:

– Nästan hälften av laget fick en tuff smäll. Men så är det i de här ligorna, det smäller mer och kanske om det hade varit en tävlingsmatch hade våra spelare kunnat hantera det bättre, med aggressivitet tillbaka. Men nu blev man nästan lite extra försiktig, när man vet om att nästa tävlingsmatch är om en vecka.

Portugisernas fysiska spel var lite över gränsen, konstaterar blåvittränaren efteråt.

– Lite över gränsen. Jag tycker rent generellt i en träningsmatch brukar man inte gå in så fult som de gjorde, med så många sena satsningar som deras spelare gjorde. Men samtidigt vill jag inte säga att det var därför vi förlorade i andra halvlek, avslutar han.