Benjamin Nygren: ”Poya har betytt väldigt mycket för mig”

Benjamin Nygren avgjorde försäsongsderbyt mot ÖIS inför säsongen 2018. Efter det var han ett hett namn bland alla supportrar, men fick inte chansen i Allsvenskan förens sent in på säsongen, något som han själv är nöjd över.
— Jag visste att jag skulle få chansen när jag var redo, säger Nygren till Nya Blåvitt

Benjamin Nygren A-lagsdebuterade mot ÖIS inför säsongen där han också blev målskytt. Men trots detta uteblev speltiden i Allsvenskan fram tills slutet av säsongen, något som Benjamin själv, ser som positivt.

— Totalt sett är jag nöjd med 2018. Efter min debut mot ÖIS så snackade Poya med mig och det har han gjort hela tiden under året efter det och det har känts bra. Jag visste att jag skulle få chansen när jag var redo för det och nu i efterhand så tror jag att det var bra att jag inte började spela för fort, säger Nygren och forsätter…

— Det är svårt som ungdom att komma in i A-lagsfotbollen på denna nivån och därför tror jag att det vart bra och nyttigt för mig att hela tiden få träna med A-laget och successivt komma in i det mer och mer. 

— Det har vart och är fortfarande väldigt nyttigt för mig som ung spelare att träna med A-laget eftersom det är ett helt annat tempo och framförallt är duellspelet mycket hårdare. Så det har varit väldigt nyttigt för mig att på varje träning utsattas för det, för att jag sedan när det kommer till match ska vara redo för det och inte blir förvånad, säger Nygren till Nya Blåvitt.

Trots utebliven speltid under stora delar av säsongen har Nygren utvecklats i träning där han uttrycker sin tacksamhet över den hjälp han har fått.

— Alla har behandlat mig på ett bra ett bra sätt sen jag kom upp men såklart har det vart några som gett mig lite extra råd. Tobbe, Emil, August och Tom skulle jag säga har hjälpt mig extra.

— Tobbe har gett mig mycket råd på planen hur man kan löpa och så i boxen. Emil har vart och är, en stor förebild för mig, med tanke på att han tränar så otroligt hårt och inte lämnar något åt slumpen. August har också gett mig mycket råd på hur det är att vara ung spelare och vad man kan tänka på på plan. Även Tom har kunnat berätta hur det känns att göra debut som ung. Allt det har betytt väldigt mycket för mig, berättar Nygren.

Han berättar i intervjun med oss att huvudtränaren Poya Asbaghi har betytt väldigt mycket för hans utveckling under 2018.

— Poya har som sagt betytt väldigt mycket för mig då vi hela tiden har haft bra konversationer och han har snackat mycket med mig så det har känts väldigt tryggt. Sedan att han har trott på mig även fast jag är ung känns ju jättebra, säger Nygren.

Förväntningarna på 17-åringen är stora inför 2019, inte minst med tanke på hans avslutande match mot Örebro där han ligger bakom samtliga tre mål. Nygren själv, vill bidra mer till laget och utvecklas som fotbollspelare.

— Mina mål för 2019 är att utvecklas som fotbollsspelare. Bli bättre på allt helt enkelt och försöka bidra med något bra till laget och att vinna matcher. Det är mitt mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.