Billborn kritisk mot Blåvitt: ”Skulle inte säga att jag är imponerad”

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

IFK Göteborg ligger tvåa  i tabellen inför morgondagens möte med Hammarby. Men trots det är bortalagets tränare Stefan Billborn inte imponerad över Blåvitts start.
— De har vunnit matcher som de kanske egentligen inte borde ha vunnit, säger Billborn i en intervju med Fotboll Sthlm.

Imorgon tar IFK Göteborg emot formstarka Hammarby på Gamla Ullevi. Hammarby har precis som Blåvitt, 17 poäng efter nio spelade omgångar, men ligger efter på målskillnad. Trots att Blåvitt har inlett säsongen starkt, är Hammarbys tränare Stefan Billborn, inte imponerad.
— Nej, jag skulle absolut inte säga att jag är imponerad. Däremot är jag lite överraskad att det går så bra för dem. Men de har också haft marginalerna med sig och har vunnit matcher som de kanske egentligen inte borde ha vunnit. Men de har givetvis gjort en jättebra insats så här långt. Jag tycker att det är kul att det går bra för dem. Jag tror att det behövs för svensk fotboll att det går bra för dem. Det skapar intresse, jag ser bara positivt på att de är med och hugger, säger Billborn till Fotboll Sthlm.

Hammarbys, och kanske Allsvenskans just nu hetaste spelare är Muamer Tankovic. Han jämförde IFK Göteborgs start med Hammarbys vår 2018, något som Billborn själv inte håller med om.
— Nej, det vet jag inte om jag gör. Det är klart att det kanske finns vissa likheter men vi hade åtta vinster och en oavgjord efter nio matcher. Det har inte riktigt Göteborg, de är ganska många poäng efter det. Så det skulle jag inte säga. Det är skillnad på 17 och 25 poäng efter nio matcher, säger han till Fotboll Sthlm.