Calisir hyllar kollektivet: ”Underlättar det för oss”

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg är allt jämt med i toppen av Allsvenskan – efter en försäsong fylld av kritik och hårda ord.
Efter ytterligare en hållen nolla säger André Calisir att man är precis vart man ska vara.
– Detta är var Blåvitt ska vara, säger han till Nya Blåvitt efter matchen.


Annons från Unibet:


Det blev mållöst i kamratmötet på ett varmt Gamla Ullevi. Trots utebliven seger, var det en hemmadefensiv som fungerade bra. André Calisir och Kristopher Da Graca är en relativt ny mittbacksduo som i dag höll nollan för andra matchen i rad.
– Det känns jättebra. Han (Da Graca) tar steg varje match och har gjort det bra från början. Precis som du säger, hela laget gör ett jättejobb vilket underlättar det för oss, säger Calisir till Nya Blåvitt efter matchen.

Bara tre insläppta på hemmaplan i år. Vad är den stora skillnaden i defensiven i år, kontra i fjol?
– Jag tror det handlar mycket om att vi är trygga med vår spelstil och vet vad vi ska göra. Tränarna går ofta in och korrigerar oss när vi gör fel. Har man grunderna blir det enklare att läsa nästa steg, eftersom man vet vad din kollega kommer göra. Vi har växlat många positioner, men när nya spelare kommer in vet de exakt vad de ska göra.

0-0 hemma mot Norrköping, är det ett resultat man är nöjd med?
– Man vill alltid vinna fotbollsmatcher, speciellt på hemmaplan. Men fyra poäng mot Norrköping på två matcher är godkänt. Men man vill ju vinna hemmamatcherna, säger Calisir och fortsätter:
– De var väldigt duktiga på hemmaplan, så det jämnar väl ut sig. Vi kan inte köra full fart framåt hela tiden, vi måste hitta en balans. Det är därför vi kan hålla nollan en sån här match. Jag tycker ändå vi skapar chanser, men behåller en bra balans.

Hur påverkade värmen er i dag?
– Det var väldigt varmt och väldigt fuktigt, de gångerna solen inte var framme blev det väldigt fuktigt. Men de har spelat Europa League-kval så vi kan definitivt inte skylla på något sånt. Men varmt var det.

”Det är här Blåvitt ska vara”

Nästa match för Blåvitt är borta mot Örebro. En motståndare som Blåvitt har revansch att utkräva på, efter vårens förlust på hemmaplan.
– Nu imorgon kommer vi gå igenom den här matchen, sen blir fokuset direkt på Örebro, säger Calisir.

Trots en solid defensiv, har målen framåt blivit färre och färre. En affekt av flera spelartapp, men framförallt större respekt från motståndarlagen.
– Det är precis som du säger. De visar mycket mer respekt för oss. Det gäller att träna på hur vi ska lösa de bitarna också. Det är något vi jobbar på. Men motståndarna jobbar hem betydligt mer nu än tidigare, säger han och fortsätter:
– Men det är här man vill vara och det är här Blåvitt ska vara. Det får jag även höra från vänner och andra lag, så det är bara jätteroligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.