Carl Starfelt hyllar lagkamraterna: ”En defensivt stark insats”

Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Det blev mållöst när IFK Göteborg kryssade mot MFF i seriefinalen hemma på Gamla Ullevi. En av planens giganter var hemmalagets försvarare, Carl Starfelt.
— Jag tycker hela laget gör en defensivt stark insats, säger han efter matchen.

Inför matchen hyllades han av Poya Asbaghi, som Allsvenskans just nu bästa mittback. Hans insats ikväll mot Malmö FF stödjer det uttalandet. Carl Starfelt själv, håller inte med.
— Nej, det vet jag inte. Det får stå för honom, men det är kul om han tycker det. Men det är inget jag håller med om, säger mittbacken efter 0-0 hemma mot Malmö FF.

Det fanns mer att önska framåt, men den defensiva insatsen hemma mot Malmö var det inget fel på. Carl Starfelt stack ut individuellt, men väljer att hylla sina lagkamrater som gjorde det enkelt för honom ikväll.
— Jag tycker hela laget gör en defensivt stark insats. När de springer framför mig och vinner mycket dueller är det lätt för mig att spela försvarsspel, säger han och fortsätter:
— Vi får slipa lite på omställningarna. Jag tycker vi har många lägen som vi har tagit till vara på lite bättre tidigare matcher. Annars tycker jag vi är det bättre laget. Det är kul att se hur hela laget står upp fysiskt. Vi är ett ganska ungt lag, och inte jättestora, men vi visar verkligen i dag att vi står upp fysiskt.

Hur skönt var det att hålla nollan, när du ställs mot anfallare så som Rosenberg, Antonsson och Molins?
— Alltid jätteskönt att hålla nollan, men såklart extra skönt mot så duktiga spelare. De vill ju spela mycket på sina anfallare och lägger upp mycket bollar. Men jag tycker både jag och André, och även mittfältet som balanserade upp, vann mycket idag. Det är en väldigt bra känsla, avslutar Starfelt.