Dahlberg utvecklas i Watford: ”Tränar med världsklasspelare”

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Pontus Dahlberg, 20, lämnade IFK Göteborg 2018, för spel i engelska Watford. Sedan dess har speltiden uteblivit för 20-åringen och istället har han fått träna i en miljö fylld av världsklasspelare. I dag var han tillbaka på Kamratgården och tränade med IFK Göteborg.
– Gamla minnen som väcks, säger han till Nya Blåvitt efter träningen. 

Det var finbesök på den sista träningen inför IFK Göteborgs match mot Östersund. Pontus Dahlberg – till vardags i Watford – var hemma i Göteborg under semestern och passade då på att förberedda sig inför den engelska försäsongen.
– Kul, jävligt kul. Gamla minnen som väcks. Här har man ändå varit och tillbringat fyra år. Så det är kul att vara tillbaka. Jag var med och körde igår också för att komma så väl förberedd som möjligt till England. Försäsongen börjar nu på måndag, berättar Dahlberg.

Pontus Dahlberg på Kamratgården efter IFK Göteborgs träning / Foto: David Vukovic

”Världsklasspelare”

Trots den uteblivna speltiden har det varit ett lärorikt år, menar Pontus Dahlberg, som berättar om den utvecklande träningsmiljön i England.
– Det är sjukt nyttigt. Jag tränar vecka ut och vecka in med världsklasspelare. Det är klart man utvecklas otroligt bara av att vara i den träningsmiljön. Jag tror inte riktigt alla förstår vilken utveckling man får av att vara i den träningen och utvecklas i det tempot, säger Dahlberg och berättar om vad som har varit svårast:
– Det är väl framförallt att komma till ett nytt land och anpassa sig utanför. Men också att komma in i tempot på plan och bli snabbare i huvudet och tänka på ett annat sätt. Det tar tid att acklimatisera sig, säger Dahlberg.

”Toppmålvakt”

Den redan tuffa konkurrensen kan bli ännu tuffare för Pontus Dahlberg. Det har under våren ryktats om att Romas målvakt, Robin Olsen, ska vara nära en övergång till Watford.
– Ja du, vad ska jag säga? Det är dumt att svara på massa spekulationer. Det är bättre att svara på om något händer, säger Dahlberg och berättar om Olsen som målvakt:
– Det är en toppmålvakt som håller toppnivå. Han är ju förstamålvakt i landslaget. Det spelar egentligen ingen roll vilken målvakt de tar in. Det blir alltid en konkurrens situation, men konkurrens är alltid bra.

Om framtiden är Pontus Dahlberg fåordig men konstaterar att han gärna vill ha speltid.
– Det är för tidigt att säga fortfarande. Men jag kan säga såhär: det är alltid roligt att spela matcher.