Direkt från landslagslägret till Lagos: ”Mycket tuffare här”

Foto: Bildbyrån

Oscar Vilhelmsson gjorde A-lagsdebut och sitt första mål redan som 15-åring.
Nu är han en av fyra juniorer som har fått åka med på IFK Göteborgs träningsläger i Lagos. 
– Förhoppningsvis kan jag göra bra ifrån mig denna veckan och eventuellt få spela lite på matchen, säger han efter onsdagens träning. 

Jesper Tolinsson och Oscar Vilhelmsson anslöt till träningslägret under tisdagseftermiddagen. Duon har varit iväg på läger i Spanien med P03-landslaget. Under onsdagen genomförde duon sitt första träningspass med Blåvitt denna veckan.
Oscar Vilhelmsson säger såhär, när jag pratar med honom efteråt:

– Det var skoj. Tuff träning, men ändå väldigt kul! Vi kom från landslagslägret i Spanien igår. Det är ju alltid kul att vara med landslaget, men det är mycket tuffare här. Högre tempo och så, men det är bara att göra sitt bästa.

Hur tycker du det har gått för dig då, om man ser till försäsongen i stort?
– Det har gått helt okej. Jag har inte varit med så mycket ännu. Sammanlagt fem, sex pass. Men det har blivit en del matcher däremot vilket är väldigt kul! Nu ska jag bara fortsätta att köra mitt race och visa vad jag kan.

Vad har du för mål med denna veckan?
– Förhoppningsvis kan jag göra bra ifrån mig denna veckan och eventuellt få spela lite på matchen.

Vad skulle du säga är dina styrkor som anfallare?
– Jag är en snabb spelare med bra avslut. Vänsterfotad dessutom.

Vilhelmsson gjorde A-lagsdebut i somras när IFK Göteborg besegrade BK Astrio med 4-0 i svenska cupen.
Blott 15 år gamal gjorde han dessutom sitt första mål på seniornivå. Nu blickar han framåt mot 2020 där huvudfokus ligger på U19-laget, men med en målsättning att slå sig in bland de stora grabbarna.
– Målsättningen är väl att vara en startspelare i U19-laget och göra mycket mål där. Visa vad jag kan, så att man förhoppningsvis kan få fler chanser med A-laget då och då.

Har det varit några spelare i A-truppen som har hjälpt dig lite extra nu i början?
– Vi som har kommit upp från akademins tillsammans (Jesper Tolinsson och Tim Van Assema) har hjälp varandra. Men sen är det många från A-truppen också. Agge (Erlingmark) har varit schysst och snackat mycket med en. Även Calisir har varit hjälpsam. Jag tycker väl egentligen hela laget har varit väldigt stöttande och ger en alltid bra feedback och är schyssta mot en, avslutar Vilhelmsson.