”Jag är en supporter som gläds och gråter”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Mix Diskerud var en viktig spelare för IFK Göteborg under hans tid i klubben. I somras gick flyttlasset till Sydkorea och Ulsan Hyundai där han trivs väldigt bra.
— Jag är välsignad med ett gott liv, säger han till Nya Blåvitt.


Annons från Unibet:


 

Efter Diskeruds fullkomligt lysande vår i Blåvitt, var oroligheterna stora bland supportrarna när han i somras lämnade klubben för Ulsan Hyundai.

I dag är han istället en viktig pjäs i ett lag som ska spela returmötet i den sydkoreanska cupfinalen på lördag.

Hur är livet i Sydkorea?
— Jag tror att det är bättre här än i Nordkorea. Men som min gode vän här nere säger – Jørn Andersen, nyligen förbundskapten i Nordkorea – mycket av livet där är rätt så underskattat. Jag har länge trott att levnadsstandarden och livet i Sverige var bättre än Nord- och Sydkorea, men kanske har jag haft fel, haha. Jørn är förresten coach i Incheon i Sydkorea och är redan nominerad till årets tränare i Korea även om han bara räddade laget från nedflyttning, säger Mix och fortsätter…

— Jag har faktiskt lust att dra med honom till Kims rike i Nordkorea och stämma av alla myter man har hört. Du vet, det är lättare för mig som amerikan att ta mig in i landet, än vad det är för en sydkorean.

Trivs du bra?
— Ja. Jag är välsignad med ett gott liv och snart spelar vi FA Cup-final i ett land med 52 miljoner invånare. Men jag trivs bra i öppna landskap också, säger Mix.

Det blev en orolig höst för Blåvitt efter flera viktiga spelartapp i somras, men Mix vill inte vara allt för kritisk.

Har du kollat på Blåvitts matcher efter att du lämnade?
— Ja.

Vad är det som inte har funkat?
— Det blir fel om jag säger det. När jag kollar på matcherna är jag bara ett fan och supporter som gläds och gråter. Jag försöker att inte vara kritisk eller neutral. Men det har varit mycket otur.

Vi pratade också om de dubbla tappen mot Sirius, där jag frågar honom om det kunde bero på den unga truppen efter att bland annat han och Seb lämnat.

— Sirius gör inga dåliga matcher. IFK visade dock lite nervositet, men det gjorde vi ju även när jag och Seb var där. Seb sparkade ju ner någon varje gång han blev nervös, säger Mix skämtsamt.

Det kom uppgifter från GP i höstas att Poya hade sparkats, men han blev kvar, var det rätt beslut?

— Det är så typiskt svenskt beteende. Det är precis samma sak som ni gör med Stefan Lövfen. Ger honom sparken, men ändå sitter han kvar, säger Mix återigen skämtsamt.

— Poya är intelligent. Men likt alla andra tränare måste han titta på sina tillgängliga spelare inför en säsong och fatta ett beslut innan det börjar: Ska jag välja de spelarna som passar in i mitt spelsystem eller ska jag bygga laget kring kvalitén på de tillgängliga spelarna? Jämförelsevis är det som att välja mellan att spela jazz eller spela efter noterna. Det valet måste också tas, förklarar Diskerud.

Finns det något klubben kan ta med sig från den här säsongen in i 2019?
— Ja. Gemenskapen.

Diskerud har bara varit i Blåvitt i drygt ett och ett halvt år, hela tiden på lån, men har vid flertalet tillfällen på sociala medier uttryckt sina känslor till klubben.

Vad betyder IFK Göteborg för dig i dag?
— Allt….. Minus familjen, Sushi, Stabæk, Rosenborg, New York, Ulsan, Phoenix, Golf, Cabo san Lucas och biblioteket, säger Mix.

På den avslutande frågan är Mix fåordig, men väljer att länka mig en video som symboliserar hans svar och känslor för IFK Göteborg.

Skulle du vilja komma tillbaka och dra på dig den blåvita tröjan igen i framtiden?
— Ja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.