Holm kör igång med rehaben: ”Går bra när man vet vad man ska göra”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Emil Holm skadade sig otäckt igår under IFK Göteborgs träningsmatch. 
20-åringen låg kvar i gräset och vred sig i smärtor som ekade över hela arenan, och fick därefter lämna Estadio Algarve på kryckor.
I dag drar han försiktigt igång med rehabiliteringen. 

Det blev en minst sagt olycklig torsdag för IFK Göteborg som förlorade träningsmatchen mot portugisiska Louletano med 2-1. Samtidigt förlorade man tillfälligt en försvarare när Emil Holm bars ut på bår efter dryga 30 minuters speltid.
Efter matchen lämnade han arenan på kryckor.
– Vi tar de närmsta dagarna så får vi se var det tar vägen, sade sjukgymnasten Fredrik Larsson då.

I dag när IFK Göteborg genomförde sitt tredje träningspass denna veckan, fanns Emil Holm på plats vid sidan av och tittade på med kryckorna i handen. Men hur pass allvarlig skadan är, sägs fortfarande vara oklart.
– Vi kommer att fortsätta utreda det när vi kommer hem, om vi tycker att det behövs. Vi håller på att preliminärboka en röntgen där hemma, så får vi se om vi kommer behöva använda den, säger sjukgymnast Fredrik Larsson efter dagens träning.

Trots att man ännu inte har någon prognos på hur allvarlig skadan är, kör Holm igång med rehabiliteringen redan i dag.
– Nu ska vi starta med det. Sen är det behandling också, det är ju framförallt det och lite rörlighetsträning. Det går bra när man vet vad man ska göra. Vi kör inte häckhopp på asfalt direkt, avslutar Larsson.