En individuell insats som saknar motstycke

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

I ett läge där IFK Göteborg förlitar sig på en stor spelarförsäljning, kliver den allra största talangen fram och levererar en insats som adderar ytterligare tre nollor på prislappen. Var detta Benjamin Nygrens stora genombrott?

Allsvensk hemmapremiär, strålande sol och en utskåpning utan dess like.
Låter det bekant?

Man kunde ju tro att IFK Göteborgs utklassning av Elfsborg skulle stjäla tillräckligt med rubriker. Men istället handlar allt om en enskild spelare. Under mina aktiva år som fotbollskonsument har jag sällan skådat en liknande insats av en 17-årig spelare.

Benjamin Nygren spelade ut hela sitt register och var totalt överlägsen i allt han gjorde. Unga spelare brukar ofta få epitetet ”humörspelare” – isåfall undrar jag vilket humör Benjamin Nygren var på i dag?

Efter 26 minuter hade han både assisterat till 1-0 och gjort 2-0 på egen hand. Men det tog inte stopp där. I tredje halvlek spelade han fram sin kollega på högerkanten, Sebastian Ohlsson, till 3-0 och avgjorde därmed matchen.

I ett läge där IFK Göteborg förlitar sig på en stor spelarförsäljning, kliver den allra största talangen fram och levererar en insats som adderar ytterligare tre nollor på prislappen.

Det finns så mycket att säga om Benjamin Nygren.
Hans fotbollshjärna.
Hans förmåga att avsluta.
Hans snabbhet och fysiska attribut.

Men istället för att bli alldeles för långrandig väljer jag att sammanfatta det kort:

Detta var en individuell insats av en tonåring som saknar motstycke på allsvensk nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.