”En klubb som är på uppgång och spelar fin fotboll”

Foto: Bildbyrån

När IFK Göteborg genomförde årets första träning i Prioritet Serneke Arena fanns ett nytt ansikte på plats.
Klubbens senaste nyförvärv, Alexander Jallow, var – äntligen – på plats och gjorde sin första träning med Blåvitt.
– Det var jätteskönt, jag har längtat efter den här dagen. Det hände mycket i somras, så det var skönt att äntligen få komma hit och träffa grabbarna, säger han efter träningen.


Annons från Unibet:


Övergången var mer eller mindre klar redan i somras – innan det mycket olyckligt sprack. Jallow blev kvar i J-Södra hösten ut, men var likt Blåvitt, inställd på att en flytt skulle bli av efter säsongen.
– Ja det var jobbigt, speciellt de första veckorna. Jag låg vaken och tänkte mycket på nätterna. Men jag lyckades släppa det ganska snabbt och tänka på fotbollen, så det gick ganska bra, berättar Jallow.

Jallow kommer från två starka säsonger i Superettan där han på 56 framträdanden har stått för 15 mål och 9 assist.
– Jag vill bidra med hunger, energi och ambition för att också hjälpa mina lagkamrater att bli bättre, säger Jallow samtidigt som han uttrycker sin tacksamhet över välkomnandet till klubben:
– Jag har fått ett jättebra intryck av klubben och ett fint välkomnande av allihopa. Det vill jag passa på att tacka för. Framförallt till fansen.

Men trots sin unga ålder, och de senaste två säsongerna i Superettan – har Jallow redan hunnit med att debutera i Allsvenskan. Debuten skedde faktiskt på Gamla Ullevi, borta mot Blåvitt under 2017.
– Det var mäktigt. Jag kommer ihåg att fansen var grymma. Det var en speciell match att spela, vilket var kul, berättar Jallow.

Nu ser han fram emot att ta klivet upp från Superettan, tillbaka till Allsvenskan.
– Jag ser det som ett bra steg för mig. Det är det här jag behöver i min karriär. Jag är inte nöjd med att bara spela här, om man kan uttrycka sig så. Först vill jag göra mitt bästa här i Blåvitt och försöka göra det så bra som möjligt.

Det har skrivits om intresse från flera allsvenska och även utländska klubbar. Vad var det som lockade med IFK Göteborg?
– Det känns som en klubb som är på uppgång och spelar fin fotboll. Det gjorde de redan förra året och har många spännande spelare i truppen och en spännande ledarstab. Jag ser fram emot att börja jobba med dem.

Vad har du fått för intryck av Poya och Ferran?
– Väldigt bra. Det känns som att de kan sin grej och verkligen vill utveckla det här laget.

Du kan spela på flera olika positioner, vart är du som starkast?
– Högerback eller vänsterback, vi får se vad det blir. Men jag är väldigt offensiv av mig så det är inga problem att spela högre upp, säger Jallow.

Vad kan man som supporter ha för förväntningar på dig och klubben inför 2020?
– Jag tycker vi ska ta en träning i taget och en match i taget och försöka utvecklas varje dag, avslutar Jallow.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.