Erlingmark efter segern: ”Vet vad det betyder för supportrarna”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

IFK Göteborg vann med 3-0 hemma mot AIK på Ullevi. En av planens giganter var den nyss fyllda 21-åringen August Erlingmark. Efter matchen hyllade han sin mittfältskompanjon Alhassan Yusuf.
— Han är ganska lätt att spela med, säger Erlingmark till Nya Blåvitt.

August Erlingmark var en av planens giganter när IFK Göteborg slog AIK hemma med 3-0. Likt han själv finns det en hel del blåvita supportrar i laget, som vet vad en seger som denna betyder.
— Fantastiskt gött. Det säger sig självt. Vi slår AIK med 3-0, det är klart att man mår bra. Vi motiveras extremt mycket av dem här matcherna. Grabbarna har stått uppe på läktaren själv, så de vet vad det betyder för supportrarna, säger Erlingmark till Nya Blåvitt efter matchen.

Med fyra mittfältare på skadelistan startade August Erlingmark ihop med Alhassan Yusuf. Ett samarbete som August är nöjd med och som fungerade bra ikväll
— Han är ganska lätt att spela med. Rör sig över extremt stora ytor, så man får hålla i kopplet så han inte springer runt allt för mycket. Men det är bara gött för mig, han tar meter för mig så jag slipper springa lika mycket, säger Erlingmark.

AIK är nu det fjärde laget som gör sin sämsta match mot just er, vad är det ni gör så bra?  
— Det är ingen tillfällighet att de gör så dåliga matcher mot just oss. Jag vet inte vad det beror på, men vi är väldigt trygga i det vi gör. Vi gör väldigt mycket samma saker, oavsett motståndare. 

Hur länge kan man njuta av den här segern?
— I dag och imorgon. Sen är det bara att ladda om. Det är match redan på lördag igen. Efter en sån här match vill man ha två veckor ledigt. 

Alla bra spelare är välkomna

Under dagen nåddes vi av uppgifter att Marcus Berg är nära en återkomst i den blåvita tröjan. August Erlingmark ger sin syn på anfallaren och vad det skulle betyda för klubben.
— Mycket såklart. Det är en väldigt väldigt bra spelare som gör det bra i landslaget och som gjorde det bra här för en massa år sedan. Alla bra spelare är välkomna, och han har en massa rutin som han kan bidra med till laget. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.