Farnerud om sin nya roll: ”Vi har ett spännande projekt på gång”

Pontus Farnerud återvänder till IFK Göteborg, denna gången i en roll utanför planen. Tillsammans med Kennet Andersson kommer han agera sportchef i Blåvitt, med fokus på scouting.
— Det känns väldigt roligt, säger han till Fotbollskanalen.

I dag meddelade IFK Göteborg att man har satt sin sportsliga organisation. Den senaste förändringen innebar en ny sportchef i form av Kennet Andersson, och en assisterande sportchef i form av Pontus Farnerud.
— Det känns väldigt roligt och som att vi har ett spännande projekt på gång, säger Farnerud till Fotbollskanalen.

Pontus Farnerud träffade IFK Göteborg i vintras och har sedan dess haft en pågående dialog under en längre tid. Nu ansluter han som assisterande sportchef bredvid Kennet Andersson, med fokus på scouting.
— Det har väl egentligen funnits en dialog sedan i vintras, men inget konkret förrän i förra veckan då klubben var tydlig med att man vill sätta organisationen, säger Farnerud till Fotbollskanalen och fortsätter:
— Nu gäller det inledningsvis att sätta mig in i rollen. Och sen blir det att få koll på akademin, spelartruppen, hur kontraktssituationerna ser ut, vilka som ska flyttas upp. Målet är att jag ska få en helhetsbild över föreningen och komma in i jobbet.

Farnerud och Kennet Andersson tillträder sina roller den 3 juni.