Flera akademispelare slussas upp: ”Alla har gjort det bra”

Foto: Rudy Alvarado 

Under försäsongen har sju spelare från den blåvita akademin fått känna på A-lagets träningar. 
Ett par stycken av dem kommer även att följa med på lägret i Portugal. 
Nya Blåvitt har tagit hjälp av en akademitränare för att lära känna spelarna bättre. 

IFK Göteborg gjorde under 2019 ett starkt år ur många avseenden.
Man skrattade förhandstipsen i ansiktet och var länge med och slogs i toppen, innan man tillslut landade på en sjundeplats, som med tanke på snacket inför säsongen, får ses som en klart godkänd placering.

Men det man framförallt visade upp 2019, var kraften i egna ledet, när man släppte fram egen talang efter egen talang och samtidigt lyckades säkra upp klubbens ekonomi.

Inför 2020 finns det ingen klar och tydlig stortalang, likt Benjamin Nygren var 2018, som ska ta steget upp och slå igenom. I truppen har man redan två spelare födda 2001, i form av Noah Alexandersson och Rasmus Wikström, som båda spås en väldigt fin framtid.

Men kollar man på akademin är det inte lika självklart vem som är näste man på tur. Det är dock absolut inget negativt i det. För samtidigt som man inte har den tydliga frontfiguren, har redan sju stycken spelare från Elit 1 & 2 tränat med A-truppen under försäsongen och gjort bra ifrån sig.

– Alla har gjort det bra utan att på något sätt dra ner på tempot som det enkelt skulle kunna bli. Ett par stycken kommer följa med oss till lägret dessutom vilket ger oss ytterligare förutsättningar att se dem både på och utanför plan, säger Poya Asbaghi till Nya Blåvitt.

Spelarna som har varit med och tränat under försäsongen är:
Johannes Sigurdsson
Oscar Wilhelmsson
Jesper Tolinsson
Tim Van Assema
Ishak Shamoun
Isak Dahlqvist
Hugo Modin

. . .

För många supportrar är dessa killar helt obekanta, och Nya Blåvitt har därför tagit hjälp av en tränare från akademin som har haft hand om samtliga killar, vissa längre än andra. Han beskriver spelarna på följande vis:

Johannes Sigurdsson
Född 2001, kom till Blåvitt när han var väldigt ung. Lojal lagspelare som oftast spelar innermittfältare, men kan användas överallt. Löpstark, täcker stora ytor, bra på att läsa av spelet och kan passa med precision över långa och korta avstånd.

. . .

Oscar Wilhelmsson
Född 2003, kom till Blåvitt som 13-14 åring. Toppforward med en extrem snabbhet. Kom tillbaka från en tuff skada under 2018 och hade ett grymt år 2019 med många mål i U17, U19 och landslaget, samt ett i A-lagsdebuten mot Astrio. Fysisk, kraftfull och klinisk avslutare med vänsterfoten. Även given i P03-landslaget som forward.

. . .

Jesper Tolinsson
Född 2003, kom till Blåvitt som 11-12 åring. Extrem smart och mogen mittback som i stort sätt är lika bra med båda fötterna. Modern mittback som kan ta fram bollen och bryta linjerna. Tog stora kliv i sin utveckling förra året och satt med på bänken i Allsvenskan två gånger. Given i P03-landslaget, oftast som mittback men ibland också som vänsterback. Tackar aldrig nej till en träning eller match.

. . .

Tim Van Assema
Född 2002, kom till Blåvitt i början av förra året från Säffle där han hann med en del A-lagsmatcher. Det första han gjorde i IFK var att vinna en cup i Italien med U17. Smart all-round spelare med fin spelförståelse. Trivs bäst som innermittfältare men kan även spela mittback.

. . .

Ishak Shamoun
Född 2002, kom till Blåvitt i början av 2019 från Assyriska BK där han spelade seniorfotboll i Division 2. Liten och teknisk spelare med mycket energi. Han är både kvick i fötterna och tankarna. Spelar centralt som offensiv eller defensiv mittfältare. Varit med en hel del i P02 landslaget.

. . .

Isak Dahlqvist
Född 2001, kom från Öckerö för några år sedan. Den yngste av de tre bröderna som tidigare har spelat i klubben (Hampus född 97 och Edvin född 99). Fin teknisk spelare som behärskar många delar av spelet på ett bra sätt. Absolut bäst rättvänd med bollen centralt, där han är svårstoppad med sin kvickhet och låga tyngdpunkt. Kan spela på många positioner men oftast som innermittfältare.

. . .

Hugo Modin
Född 2002, också varit i Blåvitt sedan han var ung. Snabb och löpstark högerback som kan även spela mittback. Duktig en mot en såväl defensivt som offensivt. Meriter från P02-landslagets läger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.