Officiellt: Giorgi är klar – stannar till 2022

IFK Göteborg väljer att utnyttja sin klausul och köper därmed loss Giorgi Kharaishvili. 

Succéanfallaren Girogi Kharaishvili stannar i Blåvitt. Georgiern kom till Göteborg inför säsongen på lån med option för tre år till. Nu bekräftar klubben på sin hemsida att man förlänger med spelaren.

Kharaishvili som stod för nio mål och tre assist i årets Allsvenskan har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till den 31 juli 2022.

Egna tankar:

Personligen anser jag att förlängningen med Giorgi var ett av de viktigaste stegen inför 2019. Om klubben vill hitta en kontinuitet så är det första steget att behålla en spelare som redan gjort ett år i klubben, men som framförallt besitter den potential som Giorgi gör. Han känner sig hemma i laget och i staden Göteborg och har en lysande framtid till mötes. Kan klubben stabilisera laget och höja lägstanivån till 2019 så är jag övertygad om att även Giorgi får ett bättre klimat att utvecklas i. Avslutningsvis så har han den viktigaste x-faktorn av de alla, en enorm vidareförsäljningspotential, något som är A&O för klubbar i Allsvenskan, inte minst IFK Göteborg, sett till ekonomin i dag. Bra jobbat!