Holm efter startdebuten: ”Vi har Sveriges bästa supportrar”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Emil Holm gjorde allsvensk startdebut i derbyt mot Häcken och vann sin match i matchen mot Paulinho.
Efteråt var han dock väldigt ödmjuk – och riktade stor tacksamhet till de blåvita supportrarna.
– Vi har Sveriges bästa supportrar, säger han till Nya Blåvitt.


Annons från Unibet:


Emil Holm har under säsongen som gått fått en hel del inhopp i Allsvenskan. Men någon start hade det ännu inte blivit – förens i dag. 19-åringen – som växt upp i den blåvita akademin – fick göra allsvensk startdebut i derbyt mot Häcken.

– Jag fick reda på det igår under matchgenomgången. Det pirrade till i kroppen och jag fick ett lyckorus. Det är något jag har drömt om sedan jag var liten, att starta och få spela inför denna publiken, säger han efter matchen.

På andra sidan väntade en av allsvenskans främsta offensiva spelare: Paulinho.
En match i matchen, som Emil Holm tillslut gick vinnandes ur.

– Jag fick gå in och fokusera på mitt spel, och vem jag möter. Han är duktig, men jag hade ganska klara direktiv på vad jag skulle göra för att stoppa honom. Jag kände mig ganska trygg, säger Holm och utvecklar vad han behövde göra för att stoppa Paulinho:
– Alltid ligga tight. De gillar att kontra, så om jag ligger tight kan han inte vända upp. Vi ville stoppa kontringarna tidigt. Han gillar dessutom att gå inåt, så jag försökte bara styra honom utåt. Jag är ändå ganska snabb och stor, så jag har mina styrkor där, säger Holm.

Men trots det stora övertaget på Paulinho matchen igenom – var Holm väldigt ödmjuk efteråt.

– Det är svårt för mig att analysera direkt efter matchen, så jag får sätta mig och kolla på matchen. Men min första känsla ärats det gick ganska bra.

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Laget före jaget

Det fanns en lucka för Emil Holm att göra startdebut redan mot Sirius i den förra hemmamatchen. Då valde Poya Asbaghi att starta Sebastian Eriksson som högerback istället.

– Vi tar ut det bästa laget. Jag tänker inte så mycket på det. Jag jobbar på och ger alltid hundra procent. När Poya tycker jag är redo så spelar jag. Det är klart att jag blev besviken, men man måste tänka på laget före jaget, säger Holm.

”Sveriges bästa supportrar”

Var det extra motiverande att din allsvenska startdebut blev ett derby mot Häcken?
– Ja. Det var underbart. När jag blev trött så hörde jag klacken och då var det bara att köra igen, säger han och fortsätter:
– De är ett sånt jävla stöd och vi är sjukt tacksamma att ha dem. Vi har Sveriges bästa supportrar.