J-Södra-experten: ”Ser väldigt stor potential i honom”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Om allt går som det ska kommer Alexander Jallow inom kort att presenteras av Blåvitt.
Vi har därför tagit hjälp av Magnus Sundvall, journalist på Jönköpings-Posten, för att skapa oss en bättre bild av U21-landslagsmannen.
– Jag tror att han är redo att göra ett nytt försök i Allsvenskan, säger Magnus till Nya Blåvitt.


Annons från Unibet:


I dag kunde Nya Blåvitt avslöja att Alexander Jallow är klar för IFK Göteborg – och att 21-åringen inom kort kommer att presenteras som ny blåvittspelare.
Vi tog därför hjälp av J-Södra-experten, Magnus Sundvall, – som också är journalist på Jönköpings-Posten – för att skapa oss en bättre bild av den 20-åriga högerbacken.
– En wingback med bra speed. Och bra skott! Kan springa väldigt mycket upp och ner på sin kant. Ganska rak i sitt spel, men kan även bryta in i banan och skjuta. Tycker också han verkar vara en rätt ödmjuk kille, säger Magnus till Nya Blåvitt.

Flera svenska storklubbar har visat intresse, och nu hamnar han i Blåvitt – hur stor potential har han?
– Jag tror att man ser väldigt stor potential i honom. Den värvningen säger väl mig också att Sebastian Ohlsson är på väg bort från Blåvitt. Antingen nu i sommar eller i vinter. Ser Jallow som en rak ersättare till honom. DIF ville ha honom i vintras men tyckte då att han var för dyr. Mina källor sa att J-Södra då krävde 5 miljoner för honom. Han var även hos en icke namngiven klubb i England i januari. Men även de ska ha dragit sig ur affären på grund av priset, enligt mina uppgifter.

Hur tror du han skulle passa in i Blåvitts spelsätt?
– J-Södra spelar ett 3-5-2 där Jallow är wingback. Tror han skulle passa bra in på en winge i Blåvitt. Dock skulle han nog behöva komma till lite mer inläggslägen kan jag tycka.

Två bra säsonger i Superettan, är han redo för steget upp i Allsvenskan?
– 2018 var han en av J-Södras absolut bästa spelare och gjorde ju även en hel del mål (6st) men bara en assist. Där kan man kanske tycka att en wingback ska ha lite fler assist. I år skadade han sig när han var iväg med U21-landslaget precis innan säsongsstart. Hade det sedan lite trögt, men kom igång efter ett par omgångar. Han gjorde ju även några matcher i Allsvenskan 2017 när J-Södra åkte ur. Jag tror att han är redo att göra ett nytt försök i Allsvenskan.