Janne Andersson på Kamratgården: ”Flera spelare som är intressanta”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Sveriges förbundskapten Janne Andersson var på Gamla Ullevi i måndags när IFK Göteborg spelade mot Hammarby. Under torsdagen passade han även på att kolla på Blåvitts träning på Kamratgården. 
— Det är flera spelare som är intressanta och som har en ljus framtid framför sig, säger han i en intervju i appen IFK Göteborg Live efter torsdagens träning.

Janne Andersson var på Gamla Ullevi i måndags när IFK Göteborg tog emot Hammarby i den tionde omgången av Allsvenskan. En högintensiv match som gjorde Janne Andersson nöjd.
— Någonstans i bakhuvudet har vi en januariturné att ta ut spelare till, så det är bra att se allsvenska matcher live. Jag ser väldigt mycket allsvensk fotboll och tycker det är en fantastiskt rolig liga att följa.

Men visiten i Göteborg blev längre än så. Under torsdagen var Janne Andersson på Kamratgården och följde IFK Göteborgs träning.
— Jag träffade killarna innan de hade genomgång, då sa jag till de att nästa trupp tar jag ut på måndag inför Malta och Spanien. Så gör de en bra träning i dag har de chans att komma med på måndag, sade jag lite på skoj, men så är det, säger han och fortsätter:
— Vi har en tuff samling framför oss och tyvärr har vi lite skadeproblem. Vi ska jobba de här sista dagarna och sy ihop det tills på måndag. Vi får se om någon i Blåvitt kommer med.

Janne Andersson är imponerad över Blåvitts start i Allsvenskan, och tycker framförallt om sättet som klubben har arbetat med de unga talangerna i år.
— De har gjort en stark inledning, och det är inte förvånande heller. Jag har jobbat med många unga spelare i både Halmstad och Norrköping. Det sättet som IFK Göteborg jobbar med unga spelare tilltalar mig väldigt mycket och det är jätteroligt att se. Det enda unga spelare saknar är erfarenhet, och det får man genom att spela. Det är flera spelare som är intressanta och som har en ljus framtid framför sig, avslutar han.

Vill man se IFK Göteborgs intervju med Janne Andersson, finns den i appen IFK Göteborg Live.