Knäproblem för Toko – testas sent inpå matchen mot Helsingborg

Foto: Bildbyrån

I matchen mot Falkenberg drog Sebastian Ohlsson på sig sitt tredje gula kort denna säsongen. Det innebär att högerbacken är avstängd mot Helsingborg på måndag. För Nzuzi Toko – som har vikarierat där under en längre tid – handlar det om en knäskada som kan sätta stopp för honom.


Annons från Unibet:


Det råder en smärre försvarskris i Blåvitt. Med endast två renodlade mittbackar och en vänsterback till sitt förfogande, har Poya Asbaghi nu även fått problem på högerkanten.

Sebastian Ohlsson missar måndagens match mot Helsingborg på grund av tre gula kort.

Den naturliga ersättaren heter Nzuzi Toko. Men 28-åringen har sedan en tid tillbaka haft knäproblem.

 Toko tror vi inte det är någon fara med. Vi räknar med att vi inte behöver operera hans knäbesvär. Ett knä som varit med så länge har lite skavanker, men vår plan är att klara det med rehab och då kanske han inte ens missar några matcher. Det blir lite en bedömning från dag till dag, sa IFK Göteborgs läkare Jon Karlsson, till Sportbladet efter matchen mot Falkenberg.

När Nya Blåvitt når ut till Poya Asbaghi under fredagen är prognosen sådan, att man ännu inte vet om Toko kommer till spel på måndag.

 Vi får testa honom sent, säger Asbaghi.

Under torsdagens träningspass på Kamratgården tränade han inte med laget, utan körde egen rehabilitering vid sidan av.

Ett troligt alternativ om både Toko och Ohlsson missar matchen, är att Emil Holm blir näste akademispelare på tur till att göra allsvensk startdebut.