Lagkamraterna om skadan: ”Alla blev helt tysta”

Foto: Bildbyrån

De blåvita supportrarna var i chocktillstånd när nyheten om Patrik Karlsson Lagemyrs korsbandsskada nådde oss. Så även spelarna i Blåvitt, som fick beskedet i samlad grupp.
– Vi tycker synd om honom, men vi ska hjälpa honom varje dag, säger Tom Amos till GP.


Annons från Unibet:


Patrik Karlsson Lagemyr – som tidigare kämpat med två långtidsskador – har varit skadefri i nästan ett år. Men efter drygt 30 minuters spel mot Östersund på Jämtkraft Arena fastnade han i konstgräset och tvingades utgå. Prognosen därefter såg trots allt positiv ut.
– Vi tror inte det är allvarligt, utan handlar om en ”stukning” i ett knä, sa fysioterapeut Calle Persson till klubbens hemsida i måndags.

Men under tisdagseftermiddagen nåddes vi av det fruktansvärda beskedet. Patrik Karlsson Lagemyrs korsband är av. Lagkamraterna fick beskedet i samlad grupp.
– Man blev ju först rädd och chockad att det var så pass allvarligt. Det var inget man trodde. Det blev direkt en stor chock och alla blev helt tysta när vi fick reda på det, säger August Erlingmark till GP och fortsätter:
– Jag lider något fruktansvärt med honom. Det är så orättvist så det finns inte. Han har ju liksom rehabiliterat ihjäl sig efter de tidigare skadorna. Det är fruktansvärt.

Patrik Karlsson Lagemyr har tidigare kämpat med långtidsskador. Såhär såg det ut för nästan exakt ett år sedan, när han gjorde comeback hemma mot BP. / Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Även Tom Amos lider med sin nära vän och lagkamrat. 
– Vi har mycket kontakt jag och Paka så man ville inte vänta med att skriva. Han vet var han har mig och vi kommer hjälpa honom allihopa, säger Amos till GP och fortsätter:
– Paka har gjort en jättebra säsong. Han skrev på ett nytt kontrakt i fredags så det är klart att alla blir ledsna när det här händer. Vi tycker synd om honom, men vi ska hjälpa honom varje dag. Det är jävligt typiskt, han har varit skadefri i ett halvår och varit så bra och så händer det här. Men han kommer tillbaka. Vi har väldigt bra sjukgymnaster och han har världens bästa lagkamrater som kommer pusha honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.