Landslagsspelare skjuten Flashback

OBS: Detta är ett arkiverat inlägg, händelsen är inte längre aktuell

Redaktionen

Enligt uppgifter från Flashback och Sportbladet blev en landslagsspelare skjuten skjutits i Mellansverige. Det är ännu oklart vad som var motivet bakom dådet och polisen arbetar för att få fram mer information.

Skottlossning i Mellansverige

Skottlossningen ägde rum kvällstid i en kommun i mellersta Sverige. Boende i området hörde flera höga smällar och larmade 112. När polisen anlände till platsen fann de en skjuten man utomhus. Landslagsspelaren fördes till sjukhus med ambulans och enligt polisen ska skadorna inte ha varit livshotande.

Landslagsspelare skjuten: Flashback bekräftar

Sportbladet har kunnat bekräfta att den skjutne mannen är en landslagsspelare med internationella meriter. Han har också synts flitigt i en stor tv-produktion. Enligt uppgifter till Sportbladet blev landslagsspelaren skjuten i underkroppen.

Landslagsspelare skjuten Flashback tråd i ämnet.

Flyktfordon hittades i lågor

Efter dådet sågs två unga män lämna platsen i en bil. Timmar senare hittades det misstänkta flyktfordonet i lågor i en närliggande tätort. Ingen är ännu gripen i utredningen, men ett 50-tal personer förhördes dagen efter händelsen. Polisen genomförde även en teknisk undersökning på både adressen där skjutningen ägde rum och på brandplatsen.

Polisen kartlägger idrottaren

Polisen har förhört landslagsspelaren och försöker kartlägga vad som kan ha orsakat skjutningen, som rubriceras som synnerligen grov misshandel och grovt vapenbrott. Man vill inte gå in på vad offret har berättat eller om man har något tänkbart motiv till skjutningen.

– “Man ska kartlägga den här personen väldigt noggrant. Vad den här personen har gjort den senaste tiden och åren. Sen får vi se hur långt vi kommer kring vad som kan vara orsaken till brottet, säger polisens presstalesperson i den aktuella regionen.” skriver Sportbladet.

Tidigare gripande för vapenbrott och olaga hot

Det här är inte första gången som landslagsspelaren hamnar i blåsväder. Hösten 2020 greps han av insatsstyrkan misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot mot en kvinna som han tidigare haft en relation med. Mannen satt frihetsberövad från söndag till onsdag förmiddag, men misstankarna ledde inte till åtal.

Polisen arbetar fortfarande med att få fram mer information kring skjutningen på landslagsspelaren och hoppas på att kunna gripa gärningsmännen inom en snar framtid.