Min förfrågan inför träningslägret i Lagos

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Mellan 10-17 februari reser IFK Göteborg på träningsläger i Lagos.
Jag vill dit. Men det finns ett litet problem. 


Annons från Unibet:


Under 2019 etablerade sig Nya Blåvitt som en av de mest frekventa och aktuella sajterna om IFK Göteborg.

Allt började under vintern i Prioritet Serneke Arena och på Valhalla där jag tidigt satte standarden med att uppdatera från försäsongsträningarna, träningsmatcherna och Silly Season. Det hela utvecklades i takt med svenska cupens gruppspel – inte minst matchen mot Gais – där rapporteringen efter matchen fick väldigt stor spridning.

Efter det flöt det mesta på, likt Blåvitts resultat i Allsvenskan. Läsarsiffrorna och intresset var skyhögt under våren och likväl var uppdateringen från min sida. Trots ett heltidsjobb vid sidan av, var jag ofta på träningar och missade i princip inte en match under våren där intervjuer och egna tankar efter slutsignal var en självklarhet. Allt detta på egen hand.

Även under brinnande semestertid lyckades jag bibehålla frekvensen och lyckades ofta ta mig till Kamratgården och Gamla Ullevi.

Vad som däremot satte käppar i hjulen för Nya Blåvitt var mina påbörjade studier på annan ort. En pågående flytt och en relativt lång acklimatiseringsperiod gjorde att jag inte alls i samma utsträckning på egen hand kunde täcka IFK Göteborg på samma sätt som tidigare. I takt med att min tid blev knappare, dog säsongen ut mer och mer. En kombination som gjorde det svårt för mig att hålla uppe samma nivå som tidigare. Nu blev det ett uppehåll som kom ganska lägligt.

. . .

Men snart är det dags för ett nytt år, och en ny försäsong att rapportera ifrån. Jag vill ändå påstå att en frekvent och bra uppdatering under försäsongen sätter ribban för hur rapporteringen under resten av året kommer vara, precis som 2019. Samtidigt väcker en bra försäsongsrapportering ett större intresse hos supportrarna inför allsvenskan.

Efter ett par månader i Halmstad har allt fallit på plats och jag är efter uppehållet redo att gasa igen.
Likt 2019 kommer jag givetvis att vara på plats i PSA och på Valhalla – men i 2020 vill jag ta det ett steg längre.

Mellan 10 och 17 februari åker IFK Göteborgs A-lag tillbaka till Cascade & Lifestyle Resort i Lagos.
Jag vill vara där, åtminstone under de sista fyra dagarna då det träningar och match.

Problemet? Pengarna förstås.
Jag har under hela 2019 tagit mycket pengar ur egen ficka – något jag inte längre har råd med som fattig student.
Även om jag reser och bor billigt skulle de fyra sista dagarna på plats kosta mig minst 5000kr.

Vill du som läsare stötta Nya Blåvitt ekonomiskt?
Vill du att Nya Blåvitt är på plats i Lagos och sänder ut rörligt material, spelarporträtt och längre intervjuer?

Är det en rimlig förfrågan av mig – att med hjälp av er läsare samla ihop tillräckligt med pengar för att jag skall kunna följa Blåvitt på plats i Lagos under ett antal dagar?

Frågan får gärna besvaras både skriftligt med feedback, men också på min undersökning på Twitter.