Noah Alexandersson uppflyttad till a-truppen: ”Känns fantastiskt stort”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Rasmus Wikström och Benjamin Nygren, båda födda 2001, har redan tagit steget upp i Blåvitts a-trupp. I dag meddelade IFK Göteborg att deras jämnåriga polare Noah Alexandersson, också flyttas upp till seniorlaget. 
– Det känns fantastiskt stort, säger Alexandersson till IFK Göteborgs hemsida. 

Noah Alexandersson kom till IFK Göteborg inför säsongen 2018. Med ett förflutet i Västra Frölunda, kom han till IFK Göteborg med ett mål om att en dag ta en plats i a-truppen.
– Klart man önskade att en dag få tillhöra IFK:s a-trupp. Nu är jag där och det känns fantastiskt stort, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

Noah är som bekant son till den förre Blåvittlegendaren Niclas Alexandersson. När Nya Blåvitt pratade med Noah efter succén i Gothia Cup förra sommaren (Silver i U17-klassen) sade han såhär:
– Självklart vill man göra samma resa som pappa gjorde och hjälpa Blåvitt till framgång. Det har alltid varit en dröm att spela för Blåvitt då det är klubben jag föddes med.

Han har tränat med A-truppen vid flertalet tillfällen och fick i vintras debutera när han byttes in i träningsmatchen mot Stabaek.
– Jag trivs bäst centralt, men kan även spela på kanten. Om jag ska beskriva mig själv som spelare? Bra spelförståelse. Kreativ. Gillar slå öppnade passningar, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

Noah Alexanderssons A-lagsdebut mot Stabaek / Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Nu skriver Noah ett A-lagskontrakt med klubben i sitt hjärta som sträcker sig över tre och ett halvt år. Han ansluter till a-truppen efter lägret i Strömstad.

Såhär säger Poya Asbaghi om tillskottet i A-laget:
– En väldigt klok fotbollsspelare med bra sinne för att läsa av spelet och med en stor spelförståelse. Noah kommer förhoppningsvis att vara till stor glädje för IFK Göteborg framöver. Dessutom ödmjuk och hårt arbetande, vilket innebär att han passar väldigt bra in i vår grupp.