Träning, rehab och citat – läget i truppen

FOTO: Emelie Hübner

Ny träningsvecka för IFK Göteborg med match i helgen hemma mot Odds BK. 

Det är 21 januari, första träningen för det unga IFK Göteborg efter 2-0-segern hemma mot Stabaek. Ett relativt lugnt träningspass med fokus på bollinnehav. En – som oftast – intensiv ”kvadde” dammades av där Ferran Sibila stod för ett intressant citat när en av de yngre spelarna tappade bollen.

— Come on we go again, don’t look down, even Messi loses the ball sometimes.

Dagens tvåmålsspel var lite annorlunda. Det bestod av två lag, varav endast ett fick göra mål. Det andra laget skulle endast hålla i bollen och försvara de båda målen. Tobias Hysén och Amin Affane med orangea västar var alltid med det bollförande och försvarande laget.

Både Patrik Karlsson-Lagemyr och André Calisir genomförde samtliga övningar med laget.

Vajebah Sakor som stod över helgens match var idag på plats men körde egna bollövningar ihop med fysio Roland Kaldéus.

Carl Starfelt och Robin Söder dök även de upp efter ett tag och körde tillsammans med varandra väldigt lugna övningar, med och utan boll, för att sedan runda av med lätt fotbollstennis.

Träningen avslutades med att Poya och Ferran demonstrerade hur laget ska ta sig ur trånga situationer på egen planhalva. Vart man vill kasta inkasten för att ge mottagaren mest tid och möjligheter att spela sig ur situationen, istället för att rensa. Detaljnivå at its finest, vilket man såklart gillar.

När det gäller Ferran så verkar han ha kommit spelarna nära. Stannar ofta kvar efter träningarna och har individuella samtal. Idag var det Sebastian Ohlsson, där de diskuterade en sekvens för honom som wingback.

Överlag ser spelarna ut att trivas med varandra, stämningen är på topp och Tobias Hysén närvaro är enormt viktig.