Nya Blåvitt är tillbaka

Detta blir nog en av mina mest personliga texter här på sidan. Den första, och troligtvis sista.

För det som var 10 underbara dagar, och en längtan till skolstart, blev istället en första skoldag fylld av ångest och splittrade tankar. Jag satte mig i föreläsningssalen redo för två timmars marknadsföring. Men vi hann knappt börja innan telefonen ringde. Det var ett okänt nummer från Göteborg. Jag kunde inte svara, utan skrev istället ett sms där jag frågade vem det var. Det var från Göteborgs universitet. Jag hade blivit antagen som reserv till journalistutbildningen i Göteborg. Min stora dröm hade gått i uppfyllelse. Något som jag bara två veckor tidigare såg som en självklarhet, var inte längre självklart.


Annons från Unibet:


Ska jag tacka ja?

Jag visste inte längre om jag ville lämna Halmstad. 10 dagars nollning, med nya vänner, hade satt sina spår. 10 dagar ihop, kändes som man hade känt varandra i tio år. Gemenskapen är fantastisk och framtida planer har redan spikats. När jag skrev till familj och vänner hemma att jag hade kommit in i Göteborg, tog alla för givet att jag hade bestämt mig och skulle komma hem.

Men så blir inte fallet, än iallafall. Jag beslutade mig för att tacka nej, och fortsätta i Halmstad just nu iallafall. Det betyder inte att jag stänger dörren för journalistiken – inte alls. För jag tror verkligen att jag på något sätt kommer studera journalistik framöver. Om det blir i Göteborg, eller kurser på distans, återstår att se.

Men mitt aktiva val blev att skjuta på det för tillfället. Många personliga anledningar ligger bakom valet, men främst är studentlivet och flytten hemifrån de främsta orsakerna. En utmaning på tre år som jag vill ta mig ann.

. . .

Nog om det. Journalistiken kommer, men det dröjer. Något som däremot inte dröjer mer, är texterna på Nya Blåvitt.

Nollningen är över och levern frodas. Men som det pirrar i fingrarna.

Lika skönt som det har varit att släppa allt under två veckors tid – har jag saknat att vara på plats och bevaka Blåvitt. Prata med spelare, ledare och folk runtomkring klubben. Uppdatera alla supportrar på sociala medier. Det är tamejfan beroendeframkallande. Varje gång man kan rapportera något som supportrarna uppskattar, blir man ännu mer taggad att fortsätta.

Jag är tillbaka, lagom till landslagsuppehållet. Det kommer inte vara mycket att rapportera om den kommande veckan – men det finns trots allt en del analyser och krönikor i utkastet som kommer att publiceras med jämna mellanrum. När Allsvenskan väl är tillbaka, och matcherna duggar tätt, kommer Nya Blåvitt vara tillbaka i samma form och format som tidigare under säsongen.

Spänn fast er. För snart drar höstsäsongen igång på riktigt, och IFK Göteborg är i allra högsta grad med i racet om Europa!