Nya Blåvitt till Lagos? Vi ger det ett försök

Foto: Bildbyrån

Nya Blåvitt till Lagos. Vi ger det ett försök!


Annons från Unibet:


Igår publicerade jag ett blogginlägg där jag kollade av intresset för en eventuell swishkampanj som skulle göra det möjligt för mig att åka till Lagos och bevaka delar av IFK Göteborgs träningsläger.

Bemötandet var väldigt positivt och jag tänker nu att jag ger det en chans. Ganska exakt 200 personer tryckte i ”ja” på undersökningen på Twitter vilket var mer än vad jag trodde.

Däremot tror jag inte alla 200 kommer att swisha, men ponera följande:

• Om samtliga 200 swishar 50kr vardera resulterar det i 10 000kr

Någon kommer troligtvis att swisha mer, någon annan mindre. Jag känner mig hoppfull.

. . .

Nu undrar ni säkert vad målet ligger på? Igår sade jag att minst 5000kr skulle behövas, och det var en väldigt generöst satt ribba. Beroende på antalet dagar och beroende på vart jag bor, skiljer sig summan en del. Så jag presenterar följande alternativ:

Direktflyg till Faro (närmsta flygplats) finns tyvärr inte och därför gäller det att hitta en kombination av billigaste och snabbaste flyg ner, då vissa mellanlandningar gjorde att resorna kunde gå uppemot 15h, vilket är ohållbart för en så kort resa. Det snabbaste och billigaste skulle landa någonstans mellan 1500-1800kr.

Till en början tänkte jag mig en långweekend på plats, men insåg sedan att den bästa rapporteringen görs från dag 1 till slutet. Känna på pulsen när förberedelserna drar igång för att sedan runda av en vecka senare.

Jag har pratat med journalister som var på plats i fjol och fått fram hotellen som de bodde på. Helt okej standard och relativt nära till Blåvitts träningsanläggning. Priset för en vecka skulle landa på omkring 2500-3000kr.

Hyra en bil ansågs nödvändigt enligt de som var på plats i vintras. Ett pris på omkring 1500kr för en vecka.

Som sagt, från början tänkte jag mig endast fyra dagar, men en vecka känns mer relevant och kommer ge betydligt bättre rapportering.

Slår vi ut allt kommer en vecka i Lagos att kosta mig omkring 5000-6500kr. Sett till responsen igår tror jag att det är en realistisk summa med er hjälp.

Skulle det visa sig gå trögt – och vi inte ens i närheten når dit så kommer jag att skicka tillbaka samtliga swishbetalningar, alternativt skänka till Änglahjälpen. Det är upp till var och en.

Så vad säger ni? Ska vi ge det ett försök?

Nya Blåvitt till Lagos! Vamos!

Swishnummer: 0707962000