Nya Blåvitt växer – nya visningsrekord på hemsidan

På mindre än ett år har vi lyckats etablera en plattform där de blåvita supportrarna kan läsa om vårt kära IFK Göteborg. Men det är tack vare er läsare och er positiva respons som gör att vi växlar upp gång på gång.

Nya Blåvitt är ett ideellt arbete som i grunden drivs av en enstaka person. Men med en hel del ideell hjälp så som bilder, design på hemsidan och samarbeten med andra plattformar så väljer jag att kalla Nya Blåvitt för ”vi”.

Det är snart ett år sedan jag tryckte på ”tweeta”-knappen och skickade iväg min första tweet från Nya Blåvitts konto. Följarna trillade ganska snabbt in och responsen var positiv. Allt gick så fort. Från ingenting, till pressläktare på Blåvitt-Hammarby. Jag spenderade sedermera hela 2018 till att testa mig fram. Försöka hitta ”my thing” och försöka komma underfund med vad ni läsare tyckte om mest.

Idéen med Nya Blåvitt från början var att vara annorlunda, mer nyanserande och konkreta. Min grundtanke var någonstans att få supportrarna närmare laget, genom bevakning av träning, intervjuer i samband med matcher och dylikt. Jag är en bra bit på vägen, men kan betydligt mer. Det enda som hindrar mig är vardagligt arbete ställt mot det ideella.

När vi går in i säsongen 2019 har jag försökt varva upp ytterligare med rapporter, intervjuer och en hel del annat på hemsidan. Statistiken talar sitt tydliga språk, Nya Blåvitt växer. Under försäsongen är vi nästan 400 nya följare på Twitter, vi har på vår nybyggda hemsida slagit all time visningsrekord fyra gånger om, senast igår kväll och vi får betydligt mer spridning i andra forum än tidigare.

Allt detta är tack vare er läsare och därför vill Nya Blåvitt rikta ett stort tack till er. Vi lovar att under 2019 fortsätta med det vi gör, och förhoppningsvis växla upp ytterligare ett snäpp när Allsvenskan drar igång.