IFK Göteborgs försvar skakas av att Carl Starfelt är nära en avgång

“IFK Göteborgs försvar skakas av att Carl Starfelt är nära en avgång”

Det har varit en tumultartad tid för IFK Göteborgs fans, när de ser en av sina nyckelspelare potentiellt lämna klubben. Enligt FotbollDirekt är mittbacken Carl Starfelt nära att skriva på för den ryska klubben Rostov, och hemsidan rapporterar att affären kan bli klar “när som helst”.

Transferryktena kommer samtidigt som klubben håller på att sälja en annan av sina talanger, anfallaren Benjamin Nygren, som för närvarande befinner sig i Belgien för att träffa Genk.

“Ryktena florerar, men inga konkreta erbjudanden ännu” säger klubbdirektören.

Trots rapporterna säger IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson till GT: “Jag känner inte till det. Det finns många rykten men få konkreta erbjudanden på bordet. Inget från dem [Rostov]”.

Carl Starfelt anslöt till Blåvitt efter säsongen 2017, då han hjälpte Brommapojkarna att ta sig upp till Allsvenskan. Sedan sin ankomst har försvararen varit en viktig stöttepelare i Poya Asbaghis laguppställning och startade alla 30 matcher förra säsongen och alla årets matcher hittills.

IFK Göteborgs klubbdirektör har tidigare varit öppen med att klubben kommer att behöva sälja spelare den här säsongen. I ett framträdande i podcasten “Lundh” i mitten av april sa Markusson: “Vi är fortfarande i en situation där vi behöver sälja spelare. Om det är Benjamin eller någon annan, det låter jag vara osagt för tillfället. Men vi har fortfarande inte en tillräckligt solid ekonomi för att klara oss igenom ett år utan att sälja spelare. Det är situationen.”

Mer Nyheter från blåvitt.

1 svar på ”IFK Göteborgs försvar skakas av att Carl Starfelt är nära en avgång”

Kommentarer är stängda.