Nygren fick råd av Söder: ”Han berättade mycket”

Foto: Bildbyrån

Benjamin Nygren talar ut efter flytten till Belgien. På presskonferensen i fredags där han presenterades, berättade Nygren varför han valde just Genk. 
– Det är en klubb som passar mig perfekt, säger han.

I fredags var det dags för Benjamin Nygren att presenteras av Genk på en presskonferens. För första gången fick 17-åringen möta den belgiska pressen och förklarade då varför valet föll på just Genk.
– Jag kunde välja mellan många klubbar, men jag fastnade tidigt för Genk. Jag tycker att det är en klubb som passar mig perfekt. Genk har en tradition av attraktiv fotboll med unga spelare. Unga spelare växer upp här och blir bättre spelare, vilket också är mitt mål, sa Nygren på presskonferensen.

”Det övertygade mig”

Under presskonferensen förklarade Nygren också att han tog hjälp av Robin Söder, som har ett förflutet i belgiska KSC Lokeren.
– Jag har pratat mycket med min tidigare lagkamrat Robin Söder (tidigare Lokeren). De senaste veckorna har han berättat mycket om svårigheterna i den belgiska ligan. Du har några toppklubbar, men de mindre lagen är också bra. Genk var det bästa laget förra året, och spelade dessutom bra fotboll. Det övertygade mig, berättar Nygren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.