Nygren om varningen: ”Jag tycker det är löjligt”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Benjamin Nygren såg ut att bli poängräddare hemma mot Örebro. Men målet i slutminuterna blev bortdömt för offside.
— Ute på plan var jag helt säker på att det var mål, säger han efter matchen.

Det blev en tung förlust för IFK Göteborg och Benjamin Nygren i den sista matchen inför sommaruppehållet.
— Jävligt tråkigt att vi torskade. En av de deppigaste torskarna jag har varit med om, säger Nygren efter matchen.

Det var i slutminuterna som IFK Göteborg kvitterade genom Benjamin Nygren, trodde alla. Målet blev vinkat för offside, följt av vilda protester.
— Ja, jag tycker inte det är gult kort alltså. Vad fan. Jag tycker det är mål och så skriker jag på domaren från 50 meter och så ska han ge kort för det. Jag tycker det är löjligt. Hur kan man få gult kort för det, säger Nygren och fortsätter:
— Jag har inte kollat på någon repris. Men flera i laget har gjort det, men det går inte att se riktigt. Ute på plan var jag helt säker på att det var mål. Det var därför jag blev så arg också för att han vinkade.


När intervjun med Benjamin gjordes kunde vi endast relatera till bilden från C Mores sändning som var väldigt svår att tyda. Men kort därpå fick jag exklusiva bilder av Johan Israelsson – som inte är helt hundraprocentiga – där det mycket väl ser ut att vara onside.


Trots spel mot ett mål och blåvit dominans i bollinnehavet lyckades Örebro stänga igen.
— Jag tycker de gör det bra också. De är disciplinerade i sitt försvarsspel. Sen kunde vi ha varit tydligare och fyllt på med fler folk i boxen, säger Nygren.

Går på magkänsla

Benjamin Nygren reser till Belgien nästa vecka för att bekanta sig med storklubben Genk. Matchen mot Örebro kan ha varit 17-åringens sista i Blåvitt, för den här gången.
— Det vet jag faktiskt inte. Det får vi se, säger han och fortsätter:
— Det jag vill är vad som är bäst för min utveckling. Det är något som är omöjligt att svara på. Då gäller det att gå på magkänsla, så det är det jag kommer att göra.

Du och laget har gjort en fantastisk resa här under våren. Hade du kunnat föreställa dig det?
— Alltså det är klart att jag har kunnat tänka mig det. Jag tror på mig själv och jag har trott på laget. När det har skrivits dåligt om oss under frösäsongen så har jag ändå trott att vi är mycket bättre än vad alla säger, och det har vi bevisat, så det är skönt, avslutar han.