Officiellt: Kennet Andersson ny sportchef

Update: sen den är artikeln publicerades har Alexander Jallow gått vidare till Brescia i Italien

Farnerud blir assisterade

I en överraskande vändning meddelade IFK Göteborg på sin officiella hemsida att Kennet Andersson kommer att bli ny sportchef. Han kommer att få sällskap av Pontus Farnerud som assisterande sportchef med fokus på scouting.

Vi inleder en ny era: Kennet Andersson tar över rodret i IFK Göteborg

Det är en ny början för IFK Göteborg när Kennet Andersson officiellt tar över rollen som sportchef. Inledningsvis hade han inte räknat med att få en så viktig roll i klubbens verksamhet

Men efter att ha fått en djupare förståelse för det ansvar som det innebär är Kennet mer än redo för utmaningen. Han citerades för att säga: “Jag älskar det jag ser på Kamratgården på alla fronter.

När möjligheten dök upp såg jag det som en utmaning som jag är redo för, och i en mycket spännande ny fas för IFK Göteborg”.

Ett bekant ansikte återvänder: Pontus Farnerud ansluter sig till IFK Göteborg som assisterande sportchef

Detta kommer också att innebära en comeback för Pontus Farnerud till Blåvitt, efter att ha representerat klubben som spelare mellan 2012 och 2013. Han är tacksam för förtroendet som lagts på honom och är övertygad om sin förmåga att arbeta nära första laget och akademin.

Han säger: “Jag vet hur mycket IFK betyder för så många människor och jag kommer att göra allt jag kan för att fortsätta arbetet med att utveckla IFK Göteborg och uppnå klubbens mål”.