Ohlsson efter skadan: ”Mitt mål är att spela nästa match”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Det var en tung dag för IFK Göteborg igår. Dubbla skador i backlinjen och förlust hemma mot Örebro. Lagkapten Sebastian Ohlsson tvingades att lämna plan i den första halvleken efter en bristning i baksidan.

Det var i den 18:e minuten som Giorgi Kharaishvili via en hörnvariant hittade Sebastian Ohlsson strax utanför straffområdet. Lagkaptenen drog till bollen på volley och lyckades dessvärre i samma situation skada sig.
– Jag skulle skjuta en boll på volley med bredsidan och så drog det till, säger han efter matchen.

Du försökte komma in igen, men det fick inte?
– Ja, nu är det troligtvis en bristning, och jag har aldrig fått en bristning i hela mitt liv. Jag vet inte, man kunde ju hoppas att det skulle vara en krampkänning som skulle släppa snabbt. Men man förstod ganska snabbt att det var kört, säger han och fortsätter:
– Jag har knappt sett matchen. Jag kunde bara se lite när jag låg och hade ont. Men det jag såg var att vi inte kunde göra mål.

Hur känns baksidan?
– Det ömmar ju lite, men jag vet inte hur det ska kännas. Men matchen alltså, vi skapar ju tillräckligt för att vinna. Sen släpper vi in ett skitmål egentligen. Sen blir det tufft, när de försvarar väldigt långt ner.

Sebastian Ohlsson har med bindeln på armen varit en av Blåvitts bästa spelare under våren. Ett tungt avslut för både honom och laget med tanke på skadan och förlusten.
– Ja det är klart det blir. Sen som Seb (Eriksson) kom in och sa till mig i omklädningsrummet när man var deppig. Om man skulle dra den någon gång var det väl denna matchen. Hade det hänt för en månad sedan hade jag missat sex matcher kanske, och då hade jag inte kunnat göra en bra vår. Någonstans var det väl ändå okej timing, även om det aldrig är bra timing, säger Ohlsson.

Har du någon aning om när du kan spela igen?
– Nej, jag vet inte vad det tar sån här skada? Tre till sex veckor. Så mitt mål är att spela nästa match. Sen vet jag inte om det är realistiskt eller inte. Eftersom jag aldrig haft någon liknande vet jag inte hur min kropp reagerar på det.