Ohlssons hyllning till supportrarna: ”Fick rysningar under matchen”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Lagkapten Sebastian Ohlsson var nöjd efter 3-0-segern hemma mot AIK. Han hyllade de blåvita supportrarnas insats och minns tillbaka på när han själv stod på läktaren 2009 och drömde om att få bära den blåvita tröjan.
— Jag fick rysningar under matchen, säger han till Nya Blåvitt efter segern.

Lagkapten Sebastian Ohlsson var trött efter att ha sprungit konstant i 90 minuter. Men det var det värt, när hans Blåvitt slog största rivalen AIK hemma på Ullevi med 3-0.
— Ja, oerhört skönt. Man är trött och illamående efter matchen, säger Ohlsson till Nya Blåvitt och fortsätter:

— I första halvleken var det bara ett lag på plan. Nu får vi ett mål precis innan paus, men det hade känts tungt om vi inte hade ett eller två mål i halvtid. De skapade ingenting, och vi kontrollerade matchen.

Som supporter tänker man, att om inte vi gör 1-0 innan halvtid, så gör AIK det i andra, hur tänker ni?
— Man tänker inte så direkt, men det blir ändå lite så, när vi spelar så bra har man mer att tappa. Vi gick ut i andra halvlek och fortsatte. Vi kanske inte dominerade lika mycket, men de skapade ingenting.

IFK Göteborg saknade inför matchen fem ordinarie spelare, och i dag tvingades Robin Söder utgå skadad. Men trots alla skadeavbräck lyckas ett ungt och oerfaret IFK Göteborg ändå besegra regerande mästarna komfortabelt.
— Jag blir stolt över gubbarna. Vi har inte den bredaste truppen och vi har spelat tre matcher på åtta dagar, där gubbe på gubbe blir skadad och vi till och med skadar varandra. Men varje gubbe som kommer in går in och gör ett lika bra jobb som den förra. Det är sjukt starkt att vi inte påverkas av det, säger Ohlsson till Nya Blåvitt efter matchen.

Var det en revansch på förlusterna från i fjol?
— Det var det jag sa till gubbarna. Nu är det dags att tävla på riktigt mot dem. Förra året så tävlade vi inte, vi var bara där. Vi skapade tre gånger så mycket chanser i den första halvleken idag, än vad vi gjorde på båda matcherna i fjol. Vi visade att det här var vår match.

Ni är en del supportrar i laget, blir en sån här seger extra skön då?
— Ja det är klart att det blir. Speciellt när jag själv har varit med. Jag minns matcherna från 2009 när jag satt på läktaren och drömde om att få spela en sån match. Nu får man det och vinner så komfortabelt.

Ullevi då? Ska vi inte bara stanna här?
— Jag vet inte. Jag hade gärna spelat kvar just nu. Vi trivs bra här och spelar bra fotboll. Sen förstår jag att det blir annorlunda för publiken och att det gynnar klubben att spela på Gamla Ullevi. Men det hade inte gjort något att spela någon match till här.

Vad säger du om att alla lag gör sina sämsta insatser mot er?
— Jag vet inte vad jag ska säga. Det handlar inte bara om att det ena laget är dåligt. Det finns oftast en anledning till det, och det är att det andra laget gör dem dåliga.

Till sist, supportrarnas insats, vad kan du säga om den?
— Jag fick rysningar under matchen ibland, så det var sjukt, avslutar Ohlsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.