Om Nya Blåvitts framtid: ”Ett annorlunda format”

Foto: Nya Blåvitt

Aktiviteten på hemsidan har efter sommarens transferfönster inte varit densamma.
Det som tidigare har varit dagliga uppdateringar och konstant uppdatering, har på senare tid blivit sporadiska inlägg i olika format. Inte alls vad jag hade hoppats på eller tänkt mig.
Men så är det, tyvärr.


Annons från Unibet:


Studierna och det sociala livet utanför har tagit alldeles för mycket av min tid – samtidigt som distansen till Göteborg och Kamratgården har blivit betydligt längre än tidigare. För oavsett hur mycket tid jag har hemma vid skrivbordet – så är den största motiveringskraften till att fortsätta, att få träffa folk i och omkring IFK Göteborg.
Att bara sitta hemma och rewritea GP eller GT:s intervjuer med spelare är inte vad Nya Blåvitt var eller ska bli.

Nya Blåvitt har för mig alltid varit min egen plattform där jag försökt ge er andra typer av texter. Mer på djupet, andra vinklar, andra intervjuer. Och jag tycker personligen att jag lyckats med just det under 2019.

Men när möjligheten att träffa spelare och ledare på en veckobasis inte längre finns, måste jag omvärdera och fundera hur jag ska bedriva arbetet. För oavsett vad som händer – så kommer drivkraften att bevaka och arbeta kring IFK Göteborg alltid att finnas där. Att få prata med spelare och ledare efter träningar eller i mixade zonen efter matcherna är något av det bästa som finns. Inte minst när det är laget i ditt hjärta.

. . .

Nå? Så hur blir det nu då?
Säsongen börjar lida mot sitt slut och vi har två hemmamatcher kvar, samt en bortamatch mot Elfsborg som geografiskt sett är gynnsamt. Tanken är att ta säsongen i mål – i form av matchrapportering. Dvs intervjuer, rapportering från arenan och presskonferens efter matcherna. Dessvärre finns inte tiden eller för all del pengarna till att veckovis kunna besöka Kamratgården och uppdatera från träningarna. Som student – med ett CSN i månaden att leva på – är det ohållbart att utföra det arbetet jag tidigare har gjort rent ekonomiskt.

För så är det. Nya Blåvitt har varit en enorm förlustaffär rent ekonomiskt. Men det har varit värt det.
Att arbeta ideellt med IFK Göteborg är det finaste som finns.
Jag har sedan en tid tillbaka haft en sponsor, och det är Unibet. Av den enkla anledningen att kunna täcka kostnaderna för mitt avtal med Bildbyrån och resekostnader. Så någon vinstaffär är det knappast.

. . .

En stor del av den satsning jag gjorde inför 2019 grundade sig i försäsongen.
Jag var ofta på plats under försäsongsträningar, träningsmatcher och rapporterade flitigt i form av intervjuer och olika rapporter. Nu kommer det ju tyvärr bli annorlunda. Samtidigt som avståndet är längre är ekonomin skralare. Och trots att viljan är där, mer än någonsin – så är tiden knapp.

. . .

Exakt hur det kommer bli efter säsongen vet jag inte.

Men vad som är helt säkert är att Nya Blåvitt kommer att fortsätta, i ett annorlunda format. Exakt hur vet jag inte – men jag har en tanke:

  • Mindre frekvent, men betydligt längre och matigare texter
  • Fortsatt matchrapportering (med allt vad det innebär) vid de flesta hemmamatcherna och närliggande bortamatcher
  • Korta nyhetsnotiser och småuppdateringar kommer istället att skrivas på min Twitter: @DaVukovic

. . .

Vi får ta det lite som det kommer efter säsongen.

Intresset att ventilera mina åsikter om Blåvitt kommer inte att försvinna och där är Nya Blåvitt ett bra forum som når ut till många. Siffrorna har under våren pekat spikrakt uppåt i samband med Blåvitts framgång på plan.
Som jag nämnde ovan så kommer matchrapporteringen att fortsätta, då jag givetvis av eget intresse som supporter vill se samtliga matcher på plats. Men den frekventa uppdateringen av nyheter och notiser kommer som sagt att bli i form av tweets på min personliga sida.

Nya Blåvitts hemsida kommer istället att användas till längre texter.
Intervjuer och reportage. Krönikor och taktiska analyser.
Längre, matigare och intressantare.

. . .

Sen kan jag passa på att teasa lite om ett annat projekt – som inte är kopplat till Nya Blåvitt utan bara mig själv personligen.
Det har förts diskussioner om ett intressant blåvittprojekt inför kommande säsong.
Håll utkik!