Patrik Karlsson Lagemyr på väg tillbaka: ”Kul att få vara med”

Foto: Viktor Enbacka

LAGOS. Patrik Karlsson Lagemyr närmar sig comeback, efter den tunga korsbandsskadan han ådrog sig under fjolårssäsongen.
Under onsdagens träning i Portugal deltog han när laget körde tvåmålsspel, som en icke tacklingsbar spelare. 
– Nu ska jag få lite behandling och mysa lite, det behövs, säger han till Nya Blåvitt efter träningen. 

IFK Göteborg sparkade igång veckans andra träning med fyra tillskott på planen. Alhassan Yusuf och Giorgi Kharaishvili hade anslutit efter biljettstrul och juniorduon Jesper Tolinsson och Oscar Vilhelmsson fanns på plats efter deras landslagsläger i Spanien.
Utöver det såg vi en Patrik Karlsson Lagemyr som tränade hela passet, och var med när laget körde tvåmålsspel i slutet av träningen.
– Roligt, kul att få vara med på det också, även om det inte är helt vanligt spel. Men det är roligt, såklart, säger han efter träningen.

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Men du var icke tacklingsbar om jag fattade det rätt?
– Nä precis, det är just det som är grejen. Men det är roligt ändå!

Hur känns knät nu efteråt då?
– Just i dag är det ganska stelt, efter gårdagen. Men det är bara att bli varm så blir det ändå okej. Nu ska jag få lite behandling och mysa lite, det behövs.

”Paka” har tidigare uttryckt en önskan om att konkurrera om en startplats till den allsvenska premiären hemma mot Elfsborg. Något han fortfarande står fast vid.
– Det känns rimligt. Det är ungefär en och en halv månad kvar till Allsvenskan börjar, så det är liksom en morot för mig att komma tillbaka. Just vetskapen att jag inte är allt för långt bort gör att man vill köra på in i det sista.

Hur är tempot annars på träningarna, om man jämför med lägret i fjol?
– Kollar man på övningarna i sig har vi en betydligt större förståelse för vad vi ska göra. Det gör ju automatiskt att tempot höjs och jag tycker vi håller igång bra. Det är klart att vi har mycket detaljer att jobba på, men vi har samtidigt tid för det, avslutar Paka.