Poya Asbaghi hyllar Vibe: ”Ger självförtroende till alla”

Foto: Johan Axelsson / Bildbyrån

Sebastian Ohlsson missade matchen mot Östersund på grund av skada. Då fick Lasse Vibe bära den blåvita kaptensbindeln. Ett logiskt val, menar Poya Asbaghi.
– Av de som startade tycker jag definitivt att Lasse är den mest naturliga ledaren, säger han till GP.

Sebastian Ohlsson hade inför mötet med Östersund startat samtliga matcher i allsvenskan. Men igår saknades Sebastian Ohlsson på grund av skada, och vicekapten Sebastian Eriksson satt på bänken. Då fick Lasse Vibe äran att bära den blåvita kaptensbindeln. Ett logiskt val, menar huvudtränare Poya Asbaghi.
– Han är en person som tar hand om alla, ger självförtroende till alla. Det är inte för intet att många spelare fick sig ett lyft när han kom. På träningar ger Lasse feedback innanför linjerna som ingen tränare kan göra. Sedan är han hård också. Om någon inte gör rätt så säger han till, säger Asbaghi till GP efter matchen. 

Allsvensk debut

I en annars tillknäppt historia, fanns det ett blåvitt glädjeämne i form av Emil Holm. 19-åringen fick göra sin allsvenska debut och var i slutet av matchen bara några centimeter ifrån att avgöra. Efter matchen stämde han in i Poya Asbaghis hyllningskör till Lasse Vibe. 
– Han är en fantastisk människa. Han tar hand om oss unga, hjälper oss och sätter krav på oss. Han är grym alltså, säger Emil Holm till GP och fortsätter:
– Han får alla i laget att dra åt samma håll. Det är svårt att beskriva, men han är en riktigt bra gubbe att ha i laget. Sedan är han jävligt bra på att spela fotboll också.