Poya Asbaghi hyllar Yusuf: ”Facit för många ungdomar”

Foto: Krister Andersson / Bildbyrån

Alhassan Yusuf var ihop med Benjamin Nygren det största blåvita utropstecknet under våren.
Nu hyllas den nigerianska 19-åringen av Poya Asbaghi, som berättar om Hasses resa från när han skrev på.
– När han väl fick chansen i år, var han så väl förberedd, tack vare allt det han gjorde i fjol när han inte spelade, säger Poya Asbaghi till Nya Blåvitt.


Annons från Unibet:


Det blev ett tungt slut på matchen borta mot Falkenberg i den förra omgången. Efter Falkenbergs kvitteringsmål på stopptid uppstod irriterade känslor i IFK Göteborg och Poya Asbaghi avvisades från planen samtidigt som Sebastian Eriksson har blivit anmäld i efterhand för sitt agerande. Men i övrigt mena Poya Asbaghi att man har släppt den matchen tidigt i veckan.
– För oss handlar det väldigt mycket om att gå vidare från den matchen och släppa det. Jag tycker vi har varit väldigt tydliga med vad som hände, men vi har samtidigt släppt den matchen ganska tidigt denna veckan. Även om det var tufft där och då, har vi gått vidare på ett bra sätt och fokus är på AFC, säger han till Nya Blåvitt.

Kan man omvandla den besvikelsen till revanschlust och ta ut det på AFC?
– Det är väl som alltid, vi brukar vara tydliga att fokusera på nästa aktion. Nu blir det såklart väldigt svårt när det var det sista som hände mot Falkenberg, och efter det var matchen slut. Men samtidigt sakta men säkert efter matchen, blir den nästa aktionen första sekunden av matchen mot AFC. Så brukar vi alltid vilja jobba. 

Det har hänt en del hos både er och AFC sedan premiären på bortaplan.
 Ja precis. AFC tycker jag gjorde en väldigt bra försäsong och gick till cupfinalen. Vi fick möta dem när de hade väldigt bra självförtroende. Efter det kändes det som att de dippade rejält och inte vann en match. Men nu så gjorde de en bra match mot Sundsvall och vann mot Kalmar. Så nu får vi möta dem med bra självförtroende igen, och då är det ett bättre AFC än för två månader sedan, säger Poya och fortsätter:
– När det kommer till den biten med offensiva spelare så är de bättre än vad tabellen säger. Kamara, Nnamani, Avdic och nu har de även fått in Kozica. Det är fyra spelare som kan göra det bra i nästan vilket allsvenskt lag som helst. Vi måste ha koll på dem individuellt och se upp för deras kontringar.

”Facit för många ungdomar”

Alhassan Yusufs option på ytterligare två år i kontraktet är borttaget, och mittfältaren har nu ett rent kontrakt med Blåvitt till 2022. Ett glädjebesked för alla blåvita, inte minst tränare Poya Asbaghi.
– Fantastisk. Det är bara att titta på hans utveckling. Han är facit för många ungdomar där ute. För ett år sedan spelade han inte, men vad gjorde han då? Jo, han kom med fantastisk karaktär varje dag till Kamratgården. Han lyssnade på varje genomgång, tog i hundra procent på varje träning och var besviken över att inte få spela – men det syntes inte i form av närvaro på plan eller psykiskt. När han väl fick chansen i år, var han så väl förberedd, tack vare allt det han gjorde i fjol när han inte spelade. Sedan dess har han inte lämnat tillbaka positionen. Det är något många borde ta rygg på.

Liknande situation med Benjamin: en lång inkörningsperiod från din sida följt av direkt succé när de fått chansen.
Hur kommer det sig?

– Vi jobbar med bra och ödmjuka spelare som vill både IFK Göteborg, och sig själva väl. De utnyttjar varje sekund de får till att bli bättre. Jobbar du med sådana spelare, blir resten ganska enkelt. Med den familjekänslan vi har på Kamratgården är det lätt att bli omhändertagen under tider då du inte får spela lika mycket, avslutar Poya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.