Poya hyllar Toko som högerback: ”Mycket duktig på den positionen”

Foto: Bildbyrån

I Sebastian Ohlssons frånvaro har han klivit fram och visat sig vara en mycket stabil högerback. Nu hyllas Nzuzi Toko av tränaren Poya Asbaghi, efter lagets 2-1-seger hemma mot Sundsvall.
– Han har spelat där en hel del tidigare i karriären och är mycket duktig på den positionen, säger han till GP.


Annons från Unibet:


Det var ny startelva på Gamla Ullevi när flera nyckelspelare saknades. I Patrik Karlsson Lagemyrs, Lasse Vibes och Sebastian Ohlssons frånvaro tog Sebastian Eriksson, Sargon Abraham och Nzuzi Toko chansen.
– Vi hade en helt ny högersida och jag tycker det fungerade väldigt bra. Ibland spelar man bra och förlorar, ibland vinner man men man spelar dåligt. I dag vann vi för att vi spelade bra, säger Poya Asbaghi till GP efter matchen. 

”Mycket duktig”

I Sebastian Ohlssons frånvaro – har Nzuzi Toko varit en fullgod ersättare, på en position som många inte visste att han behärskade. Men det gjorde Poya Asbaghi.
– Han kommer inte in som högerback enbart för att vi inte har någon annan. Han har spelat där en hel del tidigare i karriären och är mycket duktig på den positionen. Istället för att ha en stor trupp på kanske 26 spelare kan vi använda oss av honom på olika sätt, säger han till GP efter matchen. 

Segern mot Sundsvall – trots flera skador inför och under matchens gång – är ett styrkebesked från IFK Göteborg, som nog behövdes efter en väldigt tung vecka.
– Efter veckan vi haft med Paka och allt så var det väldigt skönt att vinna i dag, avslutar Poya Asbaghi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.