Poya Asbaghi om sitt uttalande: ”Jag är bara ärlig”

FOTO: RTC Foto

IFK Göteborg lovade Poya Asbaghi en satsning inför 2019 när han skrev på för klubben i fjol. Men något sådant blir det inte med tanke på klubbens ekonomi, det berättar Poya i en intervju med Sportbladet. 
— Jag är bara ärlig, säger Asbaghi till Nya Blåvitt.

När Poya Asbaghi skrev på för IFK Göteborg lovades han en satsning inför den kommande säsongen av Allsvenskan. Då sades det att ekonomin var dålig, att man skulle spara under 2018, att Pontus Dahlberg-pengarna skulle täcka upp det mesta och att man skulle göra en ny satsning inför 2019.

Men något sådant blir det inte. Poya Asbaghi berättar nämligen i en intervju med Sportbladet att klubbens ekonomi är värre än någonsin, vilket har upprört en hel del blåvita supportrar.

En del tolkar det som att du försöker bråka dig bort från klubben?
— Nej nej, verkligen inte, säger Poya till Nya Blåvitt och fortsätter…

— Jag är bara ärlig. Om folk blir arga över att höra sanningen är det bättre att de får höra det nu, än att successivt bli besvikna dag efter dag när vi inte hämtar sju nya spelare.

Angående ekonomin förtydligar Poya dessutom vad han menar med att den är sämre än någonsin.

— Aftonbladet har korrigerat artikeln i efterhand där det tydligt framgår att ekonomin är bättre än vad den var för några år sedan, men att ekonmin för att köpa spelare är sämre vad den har varit så länge jag kan minnas. Sådan är verkligheten och det har Max redan varit tydlig med för någon månad sedan, avslutar Poya.