Poyas brandtal efter matchen: ”Vår tid kommer”

Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån

Precis som borta mot AIK för två omgångar sedan förlorade Blåvitt borta mot MFF med 1-0 – efter att André Calisir dragit på sig ett rött kort i början av andra halvlek. 
Men efter matchen var det en förvånansvärt positiv Poya Asbaghi – som i ett brandtal, skickade ett budskap till resten av Allsvenskan.
– Vi har visat Sverige att vi är storklubben som har vaknat, säger han på presskonferensen efter matchen.


Annons från Unibet:


IFK Göteborg hade inför matchen varken någon realistisk chans på Europa eller guld. Trots det var det en välfylld bortasektion som sjöng i 90 minuter, och långt efter matchen.

– Vi har spelat med tio man på Tele2, Friends och nu här nere i Malmö. Det jag ser hos spelarna är fantastiskt. Det är få lag som kan uppträda så med en spelare mindre och det är därför våra supportrar stod kvar och sjöng när alla andra på arenan hade gått hem. Jag var imponerad redan förra säsongen av våra fans som slöt samman borta mot BP. Och nu detta, hur de kommer ner hit och fortsätter sjunga efter en förlust mot klubbens största rival, det är fantastiskt. Vi spelar inte för en Europaplats eller för en titel, men vi har våra fans. Så länge vi har våra fans kommer vi alltid kämpa, säger Poya Asbaghi på presskonferensen efter matchen.

”Vår tid kommer”

Under presskonferensen fick Poya frågan vilka han tror vinner SM-guld i år. Hans svar var väldigt tydligt.
– Jag bryr mig inte ett skit om det. Jag bryr mig bara om att vi ska avsluta på ett bra sätt, säger han och skickar sedan en tydlig passning till konkurrenterna inför kommande säsong:
– Vi har ingen Europa-plats att slåss om eller någon titel att tävla om sedan några omgångar tillbaka. Men vi har visat Sverige att vi är storklubben som har vaknat. Vi är på väg tillbaka! Njut i av guldstriden i år, men vi kommer med våra unga spelare. Vår tid kommer!

Det är ni som vinner nästa år?
– Vi vinner snart, det gör vi, svarar Poya som får medhåll av Hosam Aiesh:
– Nästa år blir det tufft för dem där uppe. De får hålla i sig, för då kommer vi.