Robin Söder efter segern: ”Vi ska inte vara nöjda med en okej match”

FOTO: Fredrik Aremyr

Robin Söder var tillbaka i målprotokollet när Blåvitt besegrade Öis med 1-0 i genrepet på Ullevi.
— Det är viktigt att göra mål som offensiv spelare, säger Söder till Nya Blåvitt

Robin Söder var nöjd över segern mot Öis, men höll tillbaka på lovorden.

— Det kändes rätt så bra, ingen toppmatch, men vi känns stabila och gör det vi ska. Det var vi som skapade de farliga målchanserna, sen hade de typ 25 hörnor men det blev aldrig farligt, säger Söder.

Poya Asbaghi har tidigare efterfrågat mer djupledslöpningar från de blåvita anfallarna, något Robin Söder lyckades bra med under matchen mot Öis.

— Det har varit en fråga om timing. Det gäller att hitta rätt utgångsposition för att lättare kunna tajma löpningen. Så jag har väl sökt utgångspositionen för att hamna rätt från början, förklarar Söder och fortsätter:

— Det gäller att välja rätt sida till att börja med. Nu ska jag inte förklara allt det taktiska, men att välja en sida och göra det tydligt för medspelaren. Gör man det så blir det mycket enklare.

Giorgi Kharaishvili börjar sakta hitta formen och stod för sitt tredje assist under försäsongen när han spelade fram Robin Söder som gjorde sitt första mål för året.

— Vi satt i 40 minuter imorse och snackade om just detta, så det var roligt att vi kunde göra det målet. Vi pratade om vad vi förväntade oss av varandra, så vi får väl göra det inför varje match nu, säger Söder och skrattar.

Söder förklarar vidare varför han och Giorgi hade mötet inför matchen.

— När jag har sökt bollen bakom har han spelat framför, när jag har velat ha den på har han spelat bakom. Det är inget komplicerat, utan det handlar mer om vad vi förväntar oss av varandra. Han kommer ju ofta till bra lägen.

Du får göra mål igen, hur viktigt var det för dig personligt?
— Det är viktigt att göra mål som offensiv spelare, men sen är det en träningsmatch det ska vi komma ihåg. Vi ska inte vara nöjda med en okej match, utan vi måste se framåt och utveckla vårt spel.

Det har varit blandade resultat och prestationer från Blåvitt sida under försäsongen, Söder ger sin syn på det.

— Det känns som vi har presterat okej i tävlingsmatcherna, stundtals bra. Vi har tagit våra steg, sen har vi haft våra dippar också. Samtidigt är det då du lär dig som mest, vi har haft råd med en del dippar, och det är från dem matcherna vi har lärt oss mest.

Det är en blandad känsla bland supportrarna inför Allsvenskan, hur känns det i laget?
— Jag tycker det har känts bra hela tiden. Vi försöker göra vårat så hoppas vi att vi kan dra med supportrarna. Vi gör vårat bästa och kommer göra det hela året, avslutar Söder.