Rösler fick hjälp av domaren: ”En gång till så åker han ut”

Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån

IFK Göteborg förlorade med 1-0 borta mot Malmö – i en match där man under stora delar av andra halvlek tvingades spela med en man mindre. Det hade däremot kunnat jämna ut sig vid två olika tillfällen, där Ute Rösler bytte ut spelarna i fråga.
– Fjärdedomaren sa ”en gång till, så åker han”, berättar Rösler på presskonferensen efter matchen. 


Annons från Unibet:


Malmö FF med en man mer blev numret för stora för IFK Göteborg som förlorade med 1-0 på Stadion ikväll. Precis som borta mot AIK för två omgångar sedan fick André Calisir syna det röda kortet efter dubbla varningar. Ett domslut som – till skillnad från matchen mot AIK – var rätt, menar Calisir efter matchen.

– Det var gult på båda situationerna. Slarvigt av mig helt enkelt, säger han efter matchen.

Fick hjälp av domaren

Något som upprörde desto mer i det blåvita lägret var de uteblivna röda korten hos hemmalaget. Både Jonas Knudsen och Bonke Innocent var inblandade i situationer med Hosam Aiesh som kunde renderat i ett andra gult kort – och båda blev kort därefter utbytta av Uwe Rösler.

– Jag håller med Poya, det röda kortet hjälpte oss att vinna matchen. Men det var ett korrekt domslut. Sen kunde vi nog ha fått en emot oss på Bonke Innocent. Det var därför jag plockade av honom direkt efter, säger Rösler och fortsätter:
– Aiesh skapade stora problem för oss idag. Det var därför vi bytte ut Jonas (Knudsen). Han hade redan ett gult kort och fjärdedomaren sa åt mig ”en gång till, så åker han ut”.

Uwe Rösler bytte kort därefter ut Knudsen mot Berhang Safari som i sin tur låg bakom Malmö FF:s segermål.

Besökte domarna

Hosam Aiesh var inblandad i det mesta i offensiv väg ikväll. Så även situationerna som kunde renderat i röda kort för MFF. Men liksom många andra matcher tidigare, upplevde Aiesh att försvararna kom undan lindrigt. Efter matchen besökte han domarrummet för att få svar på sina frågor.

– Jag fick ingenting. Den (situationen med Knudsen) var solklar. Han kunde lika väl ha fått sitt andra gula kort. De valde attfria. Det tycker jag är väldigt, väldigt dåligt, säger Aiesh efter matchen.