Sana om Rosenbergs röda kort: ”Han var inte missnöjd”

Foto: Bildbyrån

2015 slogs IFK Göteborg om SM-Guldet in i den sista omgången.
Men för att vinna – behövde man hjälp från Malmö FF som tog emot IFK Norrköping.
Någon vidare hjälp blev det inte, när Markus Rosenberg redan efter fem minuter tog ett rött kort.
– Hade han fått välja hade han hellre sett att Norrköping vinner framför Blåvitt, säger Tobias Sana – som spelade med Rosenberg då – i det senaste avsnittet av BBpodd.


Annons från Unibet:


IFK Göteborgs nyförvärv Tobias Sana gästar det senaste avsnittet av BBpodd.
Ett samtalsämne som inte gick att undgå var splittringen bland supportrarna efter hans övergång till Malmö FF.
Men Tobias Sana berättar om guldstriden 2015, som ett exempel på vad han känner för Blåvitt.
– Jag har aldrig haft något emot Blåvitt. När de kunde vinna guldet 2015 och jag spelade i Malmö, mot Norrköping. Om folk kollar på den matchen igen, så ser ni att jag gav 110% – för i mitt huvud tänker jag på vad ett guld hade betytt för IFK Göteborg, säger Sana.

Men något guld blev det inte. Förvisso slarvade Blåvitt hemma mot Kalmar – men hjälpen som behövdes från Malmö FF hemma mot Norrköping fick man inte. MFF:s lagkapten Markus Rosenberg hade sin del i dramat, när han efter fem minuter tog ett rött kort i en minst sagt tveksam situation. Avsiktligt eller inte…?
– Det vet jag inte. Jag tror inte det, säger Sana i podden.

Men han var inte direkt missnöjd?
– Det kan man lugnt säga. Han var verkligen inte missnöjd med det.
– Men de är Malmökillar. Jag tror det är likadant i Blåvitt. Ta Sebban som exempel, han hade nog sett vilket annat lag som helst vunnit framför Malmö.

Det blir en diskussion i podden, innan Sana fortsatt utvecklar sitt resonemang:

– Jag har spelat med Mackan och han är en vinnarskalle. Det är klart, hade han fått välja hade han hellre sett att Norrköping vinner framför Blåvitt. Men jag tror inte han tänkte att ”imorgon ska jag ta ett rött kort” – men det jag tror låg bakom det var att han hade kommit undan så många gånger innan med sina armbågar. Domarna var på honom, och det första han gör är att sätta en ny armbåge.

Sana är dock fast besluten om att man borde ha vunnit matchen. Han berättar också om tränaren, Åge Hareides, tydliga besked inför matchen.
– Men vi skulle ha vunnit den matchen, även med en man mindre. Vi skapade så mycket chanser och Norrköping började darra. Men när Brorsson tog det andra röda så var det finito, säger han och fortsätter:
– Åge var riktigt rasande efter. Dagen innan snackade han med alla och frågade samtliga spelare om man var redo att ge hundra procent. Han var väldigt professionell i det. Då får man lita på vuxna män som säger att man är redo.

Lyssna på hela avsnittet här.