Sana tillbaka i Blåvitt: ”Reaktionerna var underbara”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Tobias Sana fick hoppa in tidigt hemma mot Falkenberg.
Ett inhopp – som med bitter eftersmak från Wikströms skada – ändå blev något positivt.
Sana blev utsedd till matchens lirare på arenan.
– Det var underbart att vara tillbaka, säger han efter matchen.


Annons från Unibet:


IFK Göteborg kryssade hemma mot Falkenberg, i en på förhand svårspelad match.
Tobias Sana blev inbytt tidigt i första halvlek, efter att Rasmus Wikström tvingats utgå skadad.
En individuell insats som lovade gott, men två uteblivna poäng som han hellre hade tagit.
– Det kändes bra. Men jag hade hellre vunnit. Tre poäng är viktigare än min egen insats och laget är viktigare än mig, säger Sana efter matchen som var glad över att vara tillbaka:
– Men känslomässigt var det bra. När låten spelades inför matchen var det rysningar och jag ryser bara av att prata om det nu. Det var underbart att få vara på planen och spela fotboll igen, berättar Sana.

Det har varit tudelat kring Sanas återkomst i klubben. Efter matchen berättar han om incidenten med hörnflaggan för tre år sedan – som han har gått vidare från. Nu är fokuset på att prestera i IFK Göteborg.
– Jag vet att jag gjorde bort mig. Jag blev rädd, men jag har mognat. Det har gått fyra år. Om jag inte hade gjort något bra i Blåvitt innan, hade det inte blivit så stora reaktioner. Jag försöker vända det till något positivt. Men jag förstår alla, Blåvitt berör. Det är en storklubb i Sverige. Folk måste få visa sina känslor. Det köper jag. Men det viktigaste för mig är att ge tillbaka till klubben som har gett mig chansen att spela här igen.

– Folk andas fotboll i Göteborg, Blåvitt är Göteborg. Så för mig – att vara tillbaka på den här borgen var bara glädje. Folk har varit skeptiska till min återkomst, men för mig har det bara varit kärlek. De reaktionerna jag fick i dag från supportrarna var underbara.

Efter matchen är Sana frispråkig. Han pratar om ödmjukhet och tacksamhet mot klubben.
– Det är inte alla som har förmånen att spela fotboll som jobb. Det gäller att vara ödmjuk inför det. Och för min del – så uppskattar jag att få skriva på tre och ett halvt år med en så stor klubb som Blåvitt. Jag kommer att ge hundra procent i varje situation.

Efter matchen promenerade Sana längs med långsidan. Han möttes då av stående ovationer och glada tillrop från supportrar. Han klappade på IFK Göteborgs klubbmärke innan han gick bort till ett stort gäng bekanta – där han möttes av kramar.
– Det var mina bröder och min familj. De var många. Men jag kan nog inte säga hur många. Det var många biljetter som skulle lösas inför matchen, säger Sana och skrattar.