Sebastian Ohlsson hyllar defensiven: ”Bra och kompakt försvarsspel”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

IFK Göteborg fick med sig tre poäng hem från Göteborgsderbyt mot Häcken, efter ett sent avgörande från Robin Söder.
Efter matchen blev det som vanligt en trevlig pratstund med IFK Göteborgs lagkapten Sebastian Ohlsson.
— Vi har visat upp ett bra och kompakt försvarsspel, säger han efter matchen.

. . .

IFK Göteborg har vunnit derbyt mot Häcken. Det är glada miner i mixade zonen när jag och Sebastian Ohlsson börjar snacka. Han får syn på min dator där en bild på honom och Lasse Vibe precis har laddats ner.
Hur känns det att se den bilden efter matchen?
— Fan, jag ser alltid ut sådär, säger Ohlsson och skrattar.
— Nej, men det är klart, det är sjukt skönt.

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Som supporter tänkte man att nu blir det 2-1 till Häcken, när de hade hörna i 96:e minuten…
— Ja exakt, man fick lite den vibben, 2018 vibbar.
Men istället gör vi 2-1 på kontringen, var det rättvist? 
— Nej, det är det väl inte. Inte sett till possesion och sånt. Men om man slår ut det i klara hundraprocentiga målchanser så är det inte ett helt ologiskt resultat. De hade massor av hörnor, men det blev aldrig något farligt utav det, säger han och fortsätter:
— Vi har visat upp ett bra och kompakt försvarsspel. Mot Malmö, Hammarby och Häcken släpper vi bara in ett mål. Det är allsvenskans tre bästa lag offensivt. Det får vi absolut vara nöjda med.

Vad beror det på då? Det är trots alla samma backlinje som i fjol, förutom att du har tagit Emils plats. Kanske det som är det avgörande?
— Ja exakt, det är bara det. Inget annat. Haha nejdå. Men dels har de tre spelat ihop sig mer, och jag fungerar bra ihop med dem. Sen får vi hjälp av resten av laget också. Det är inte bara vi fyra där bak som gör ett hårt jobb.

Nu väntar Örebro nästa vecka, en lite enklare motståndare än de senaste fyra matcherna, blir det en annorlunda uppladdning?
— Nej, det är ett bra lag också, med många bra fotbollsspelare. Så långt har vi inte kommit att vi börjar underskatta lag. Det kommer bli en riktigt tuff match. Ger vi inte 100% där, så vinner vi inte.

Efter matchen mot Örebro väntar ett långt sommaruppehåll. Det tighta spelschemat har tagit ut sin rätt på spelarna i laget, där skadorna har avlöst varandra. När man pratar med spelarna i laget är det blandade känslor inför uppehållet.
— Alltså man vill fortsätta. Men det har varit mycket matcher, ett tight spelschema och tuffa lag, så det är klart att det ska bli skönt att vila upp sig lite. Men det är tvådelat. Man vill ju hämta in poängen när man är i ett sånt flow, säger Ohlsson.
Hur ska ni göra för att bibehålla formen efter uppehållet?
— Oj, det får vi se då. Det handlar bara om att jobba vidare. Om man förlorar en match kan vi inte gräva ner oss för det, utan det gäller att fortsätta tugga på. Om vi avslutar starkt nu har vi skapat ett bra läge inför hösten.