Sebastian Ohlsson om drömmålet: ”Alltid ledigt i första krysset”

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Lagkapten Sebastian Ohlsson var en av tre målskyttar när Blåvitt vann med 3-0 hemma mot Elfsborg i den allsvenska hemmapremiären. En stabil insats både defensivt och offensivt tycker Ohlsson.
— Vi släppte knappt några målchanser mot oss, säger han till Nya Blåvitt efter matchen.

IFK Göteborg besegrade Elfsborg med 3-0 i den allsvenska hemmapremiären på Nya Ullevi. En av de bästa spelarna var lagkapten Sebastian Ohlsson, som mådde betydligt bättre i dag än efter förra helgens match.
— Fan det är skillnad i hur man mår efteråt, säger han och fortsätter:

— Det kommer 17 000 hit, det är bra väder och det är hemmapremiär. Man vill ju bara vinna för supportrarna. När vi gör 2-0 och knappt släpper till något så känns det jävligt stabilt. Det kanske inte var den matchen där vi hade flest passningar inom laget, men vi släppte knappt några målchanser mot oss och vi skapade väldigt mycket skott på mål.

Ett av dem var ju ditt. Gör du fler sådana drömmål i år?
— Ge mig läget bara, så sitter den uppe i krysset, säger Ohlsson och skrattar.

— Nä men det var skönt. Matchen vägde ändå lite, så det kändes som spiken i kistan. Skulle dem ha gjort ett mål när vi ledde med 2-0 hade det kunnat bli tight, så det var jävligt skönt. Jag tog en lång löpning och Benjamin släpper den perfekt till mig, sen är det alltid ledigt i första krysset. Det är där jag lägger den oftast.

IFK Göteborgs samtliga mål idag görs av spelare som är fostrade i den egna akademin. En av de tre var just Sebastian Ohlsson som tycker det är ett bevis på gediget arbete.
— Det visar ändå att vi jobbar på ett bra sätt. Det är häftigt att det är tre som har fostrats här i klubben, avslutar Ohlsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.