Sebastian Ohlsson om duellerna med Rieks: ”Inga hard feelings”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Sebastian Ohlsson var bäst på plan när IFK Göteborg kryssade 0-0 hemma mot Malmö FF. Vid flertalet tillfällen var han och Sören Rieks inblandade i tuffa dueller, men efter matchen kramade de gamla lagkamraterna om varandra.
— Det är aldrig något personligt när jag spelar fotboll, säger lagkamraten till Nya Blåvitt efter matchen. 

Sebastian Ohlsson blev utsedd till matchens lirare när IFK Göteborg kryssade hemma mot Malmö i den nionde omgången av Allsvenskan. Efter matchen var det en trött och sliten Ohlsson som pratade med Nya Blåvitt.
— Jag är trött och har ont i tinningen, det är så det känns nu. Nä, men det var en jävligt rolig match att spela, otroligt tryck på läktaren. Trots att vi spelade en riktigt tuff match i måndags, som tog mycket på kroppen eftersom det var konstgräs, så var det svårt att känna tröttheten med sånt tryck på läktaren. Det kom lite på slutet, säger Ohlsson och fortsätter:
— Vi går ut från början och pressar bra. Vi är det bättre laget i första halvlek och dikterar spelat, men det blir inga klara målchanser. Sen är väl de lite bättre i andra halvlek, men skapar egentligen inte så mycket. Det var mycket kamper och roligt att spela.

Blev en del kamper mot Sören bland annat…
— Ja, det var kul.

Jag tänkte att ni troligtvis inte tar en fika med varandra efteråt, men sen såg man att ni kramade om varandra efter slutsignalen.
— Det är aldrig något personligt när jag spelar fotboll. Jag tacklar folk för att det behövs och för att det är kul.

I detta fallet tror jag supportrarna gärna vill att det ska vara personligt.
— Ja det är klart. De gillar det såklart. Det gör inget att de tycker det är kul när jag tacklas, det taggar bara igång mig mer. Men det var inga hard feelings.

. . .

Jag skrev om det, men det är lika bra att fråga dig personligen. Vad har du för syreupptagningsförmåga egentligen? När du sprang upp och ner tänkte jag att förr eller senare kollapsar du.
— Ja jag vet, det kändes några gånger som att jag skulle kollapsa också. Men så fick man ny energi när man satte in en go tackling och fick applåder från publiken. Den passar mig bra den här positionen. Det var skönt att man kunde springa ändå. Det är inte många matcher i karriären man har spelat såhär två dagar inpå. Det är andra gången jag spelar 90 minuter efter varandra så tight.

Var det kanske till och med din bästa match i Blåvitt?
— Det är upp till andra. Men det kändes bra. Det kändes som att jag stängde ner kanten på ett riktigt bra sätt. Det var deras farliga kant, och kanske en av de bästa i Allsvenskan, så det var skönt, avslutar Ohlsson.